Profiel

Charles Corver

Charles Corver

In de halve finale van het WK 1982 floot Corver West-Duitsland - Frankrijk. Hij liet een charge van de Duitse doelman Harald Schumacher op Patrick Battiston onbestraft. Uiteindelijk zou West-Duitsland, en niet Frankrijk na eerst met 3-1 te hebben voor gestaan en al vroeg een door Corver toegekende strafschop mocht benutten, de finale halen. In het boek 100 jaar fluiten werd Corver als de meest succesvolle scheidsrechter aller tijden genoemd. Verder is Corver 16 jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal, was hij twee jaar voorzitter van de scheidsrechterscommissie en 22 jaar waarnemer voor de UEFA, de FIFA en de KNVB. In 1983 gedecoreerd met de Gouden Speld. Ook op voordracht van zijn medewerkers werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de Bondsvergadering Betaald Voetbal van 29 mei 2006 tot bondsridder gedecoreerd.

Hij was verkoopleider van Heineken en fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Leidschendam en Voorburg (24 jaar). Het laatste jaar voor de fusie was hij wethouder van personeelszaken, financiën en communicatie. Hij kreeg de hoogste gemeentelijke onderscheiding, de Gouden Zwaan. Is verder erelid van het (SMA) Sales Management Association en van VSV Tonegido, alwaar hij 10 jaar aanvoerder was van het 1e elftal, 9 jaar voorzitter en trainer jeugdafdeling, vicevoorzitter hoofdbestuur en voorzitter van vele commissies.

Belangrijkste prestaties

Charles George Rainier Corver (Leiden, 16 januari 1936) floot vier Europacup-finales, 1 finale voor de wereldbeker, op 2 EK's en 2 WK's. Corver werd door het weekblad Voetbal International in 2000 uitgeroepen tot scheidsrechter van de eeuw. Hij kreeg voor zijn verdiensten verschillende onderscheidingen.

 

Beelden

Er zijn nog geen beelden voor deze sporter geplaatst.