Club

Asopos de Vliet

De Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos de Vliet is een studentenroeivereniging uit Leiden. Asopos de Vliet is ontstaan uit een fusie van de herenroeivereniging Asopos en de damesroeivereniging De Vliet. Asopos de Vliet telt tegenwoordig zo'n vijfhonderd leden.

Geschiedenis

De A.L.S.R.V. Asopos is opgericht op 1 oktober 1962. Voor de naam Asopos is gekozen, omdat deze riviergod beschikt over liefst 27 dochters, wat bij het kiezen van namen voor de vloot altijd van pas komt. Toen de vereniging officieel werd, is er gezocht naar een eigen onderkomen, dit werd eerst gevonden op het terrein van de Koninklijke Grofsmederij op het Waardeiland. De boten werden opgeslagen in oude steenfabriek de Canton. Datzelfde jaar werd Asopos ook lid van de NRB, om mee te kunnen doen met wedstrijden. Gestaag groeit de vereniging in de komende jaren en in 1965 wordt door de lichte vier het eerste blik voor de vereniging binnengehaald (Jan Droogh, Ben Ponsioen, Ingolf den Ouden, Roel Dijkstra, stuurman Cees Jongeneel en coach Dick Oudshoorn.)

Rond 1970 wordt het water waar de damesvereniging De Vliet altijd al geroeid heeft gedempt, waarna de vrouwen bij Asopos intrekken. In 1974 resulteert dit in een fusie tussen beide verenigingen: het ontstaan van Asopos de Vliet!

Op dit moment is Asopos de Vliet een zeer actieve roeivereniging. Jaarlijks worden er drie landelijke roeiwedstrijden georganiseerd, waarvan twee op de Bosbaan in Amstelveen en een op hun eigen water in Leiderdorp. Ook wordt er op nationale wedstrijden door de wedstrijdroeiers hard geroeid om zoveel mogelijk overwinningen te behalen.

Voor meer historie klik hier

Contactgegevens

  • Opgericht: 1962-10-01
  • Contact: Bestuurskamer
  • info@asopos.nl
  • 071 589 28 97
  • Zijlstroom 137 Leiderdorp

Actueel

Geen geplande evenementen gevonden.