Nieuwsbericht

Nationale titel jeugd Leiden Atletiek

De jongens junioren van Leiden Atletiek hebben voor een historische prestatie gezorgd. Na een spannende competitiefinale in Rotterdam mogen de Leidse junioren zich Nederlands kampioen noemen. In 14 onderdelen verzamelden ze 10125 punten en dat was uiteindelijk ruim meer dan organiserende vereniging PAC en AAV'36 uit Alphen aan de Rijn. Als bonus mogen de Leidse jongens volgend jaar uitkomen in de Europacup voor clubteams.

De ploeg was vooral in de breedte bijzonder sterk, maar er sneuvelden ook vijf clubrecords tijdens de finale in het Kralingse Bos. Stan Does zorgde voor de eerste met winst op de 110 meter horden in 15.90. Kevin Wyniarczyk sprong 6.50 meter verder dan ooit en won ook zijn onderdeel. Royce Zaadnoordijk zorgde helemaal voor een sensatie. Hij klopte op de 400 meter vanuit baan 1 clubgenoot Maurice de Haan - in juli goed voor brons op het Nederlands kampioenschap - en liep met 50.36 een gigantisch clubrecord bij de jongens B.

Na 12 onderdelen was het verschil met PAC nog minimaal. In de laatste twee looponderdelen sloegen de Leidse jongens genadeloos toe. Noah Schutte won de 3000 meter in 8.39.35, ook een clubrecord. Het estafettestokje foutloos rondbrengen was feitelijk voldoende, maar de Leidse jongens besloten de wedstrijd in stijl. De 4 x 100 meter werd overtuigend gewonnen met een enorme verbetering van het clubrecord. Jamiro Elabeidi, Maurice de Haan, Royce Zaadnoordijk en Stijn Pauli finishten in 43.29.

"Een geweldig resultaat van een ijzersterk team", was de reactie van een schorre maar trotse ploegleider Marc de Haan. "De jongens van PAC waren op voorhand favoriet, maar ze lieten het op een paar onderdelen liggen. Wij haalden meer punten dan ik zelf ingeschat had". Als de Leidse junioren volgend jaar 'Europa in gaan', zullen de tweedejaars A-junioren daar niet meer bij kunnen zijn. Marc de Haan verwacht niet dat de ploeg daarmee erg verzwakt zal zijn. "Een loper als Noah vervang je niet zo maar, maar er zit nog genoeg rek in deze ploeg."