Nieuwsbericht

Nationale titel jeugd Leiden Atletiek

De jongens junioren van Leiden Atletiek hebben voor een historische prestatie gezorgd. Na een spannende competitiefinale in Rotterdam mogen de Leidse junioren zich Nederlands kampioen noemen. In 14 onderdelen verzamelden ze 10125 punten en dat was uiteindelijk ruim meer dan organiserende vereniging PAC en AAV'36 uit Alphen aan de Rijn. Als bonus mogen de Leidse jongens volgend jaar uitkomen in de Europacup voor clubteams.

De ploeg was vooral in de breedte bijzonder sterk, maar er sneuvelden ook vijf clubrecords tijdens de finale in het Kralingse Bos. Stan Does zorgde voor de eerste met winst op de 110 meter horden in 15.90. Kevin Wyniarczyk sprong 6.50 meter verder dan ooit en won ook zijn onderdeel. Royce Zaadnoordijk zorgde helemaal voor een sensatie. Hij klopte op de 400 meter vanuit baan 1 clubgenoot Maurice de Haan - in juli goed voor brons op het Nederlands kampioenschap - en liep met 50.36 een gigantisch clubrecord bij de jongens B.

Na 12 onderdelen was het verschil met PAC nog minimaal. In de laatste twee looponderdelen sloegen de Leidse jongens genadeloos toe. Noah Schutte won de 3000 meter in 8.39.35, ook een clubrecord. Het estafettestokje foutloos rondbrengen was feitelijk voldoende, maar de Leidse jongens besloten de wedstrijd in stijl. De 4 x 100 meter werd overtuigend gewonnen met een enorme verbetering van het clubrecord. Jamiro Elabeidi, Maurice de Haan, Royce Zaadnoordijk en Stijn Pauli finishten in 43.29.

"Een geweldig resultaat van een ijzersterk team", was de reactie van een schorre maar trotse ploegleider Marc de Haan. "De jongens van PAC waren op voorhand favoriet, maar ze lieten het op een paar onderdelen liggen. Wij haalden meer punten dan ik zelf ingeschat had". Als de Leidse junioren volgend jaar 'Europa in gaan', zullen de tweedejaars A-junioren daar niet meer bij kunnen zijn. Marc de Haan verwacht niet dat de ploeg daarmee erg verzwakt zal zijn. "Een loper als Noah vervang je niet zo maar, maar er zit nog genoeg rek in deze ploeg."

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.