Nieuwsbericht

DIOK trapt af met ruime zege

In de openingswedstrijd van het seizoen hebben de rugbyers van DIOK een ruime overwinning geboekt op Amstelveen. Na een aarzelend begin, waarin de Leidse ploeg zelfs even op achterstand kwam, herpakte DIOK zich vrijwel direct. Met een goede portie agressie en mooi samenspel tussen voorwaartsen en backs, werd het met 39-5 uiteindelijk een comfortabele overwinning.

De nieuwe hoofdtrainer Wilnus Versteijnen kon tevreden zijn met de punten en het vertoonde spel, al zal hij ongetwijfeld nog genoeg verbeterpunten zien voor volgend weekend, wanneer regerend landskampioen Haagsche Rugby Club op bezoek komt.

Toen DIOK om drie uur het veld betrad, had de rest van de club er al een volle zaterdag vol rugby opzitten. De opening van het nieuwe seizoen werd groots gevierd met diverse activiteiten voor jong en oud.

Al in de vijfde minuut kwam DIOK via fly-half Leon Koenen op een 3-0 voorsprong, uit een rake penalty-kick. Amstelveen kreeg vlak daarna 2x de kans om gelijk te maken uit een penalty, maar beide pogingen gingen mis. De tweede misser raakte wel de paal en toen de bal terug stuiterde in het veld, wist Amstelveen uit een volgende actie alsnog te scoren: 3-5.

DIOK was niet onder de indruk van deze score, want nog geen drie minuten later was het scrum-half Durk Burgy die Leon Koenen een gaatje instuurde, waarna deze onder de palen kon scoren en de conversie erbij op mocht tellen. Vijf minuten later was het weer raak toen DIOK alert reageerde bij een toegekende penalty in de 22m. Inside center Thom de Ruyter scoorde, en omdat Leon Koenen ook deze conversie raak schoot, werd het 17-5. Flanker Andre Baya moest met geel 10 minuten naar de kant, maar zelfs met een man minder kwam DIOK in de eerste helft nog bijna twee keer tot scoren. Het scheelde weinig, maar 17-5 bleef het ook tot de rust.

In de tweede helft ging DIOK weer vol in de aanval. Al in de 46e minuut kon Andre Baya scoren, nadat nummer 8 Tom Altink  een mooie break uit de scrum maakte. Ook Tjebbe Jehee leek een aantal minuten later zijn try mee te pikken, maar zijn try werd op advies van de linesman in tweede instantie geannuleerd omdat hij een paar acties eerder een andere DIOK-speler met bal over de zijlijn had zien gaan. Maar niet getreurd, nog geen minuut later kon DIOK alsnog drie punten bijtellen, omdat Leon Koenen een prachtige dropgoal raak schoot.

Hoewel de wedstrijd met 27-5 wel gewonnen leek, bleef DIOK doorjagen op nog meer try’s en dus een extra bonuspunt; en die opzet slaagde. Tom Altink brak weer eens los uit de scrum, gaf een geweldige backhand offload waarna via snelle handjes wing Nick Gordijn in stelling werd gebracht. De eenvoudige conversie wist Leon Koenen raak te schieten: 34-5. Ingevallen scrum-half Freek de Romijn (FOTO) bekroonde zijn invalbeurt niet veel later met de vijfde DIOK-try. Vanuit een rommelige line-out plaatste hij een slimme box-kick achter de Amstelveense defensie; de stuit van de bal was gunstig, waarna hij de bal knap weer terug kon halen en bij de hoekvlag kon scoren. Amstelveen drong in de slotfase nog wel aan, maar de DIOK-verdediging hield goed stand waardoor de eindstand 39-5 bleef. Een keurige overwinning, die goed is voor de moraal van het team in dit nog prille seizoen.

Foto: DIOK/Els Barnas

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.