Nieuwsbericht

Tweede Amerikaan ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de tweede Amerikaanse speler voor het aankomende seizoen in huis heeft gehaald. De 1.88 meter lange Dylon Cormier, afkomstig van de Loyola University in Maryland, kan op beide guardposities uit de voeten, maar speelde de laatste jaren hoofdzakelijk als shooting guard. Cormier sluit zich binnenkort aan bij de Leidse selectie die momenteel in het Franse Vittel aan de voorbereiding werkt.

In 2010 verliet de 22-jarige Cormier Cardinal Gibbons High School. In de volgende vier jaar kwam hij uit voor de Loyola University in Maryland in de Metro Atlantic Athletic Conference. Elk jaar verbeterde Cormier zich bij de Greyhounds. Als rookie werd hij al meteen een startende speler. Hij speelde zowel spelverdeler als shooting guard. Ook kreeg hij geregeld de taak de beste aanvaller van de tegenpartij te verdedigen. Met 8.1 punten en 3.0 rebounds liet hij zich meteen gelden.

In zijn tweede jaar verwierf Cormier zich een plaatsje in het All-MAAC Second Team. Met 13.4 punten was hij de tweede scorer bij de Greyhounds. Daarnaast was hij de beste balletjesdief met 51 steals in een seizoen. In het seizoen 2012/2013 werd Cormier zelfs opgenomen in het All-MAAC First Team. In 34 wedstrijden stond hij gemiddeld 35 minuten binnen de lijnen. Cormier pakte uit met 16.4 punten, 4.6 rebounds, 2.5 assists en 1.82 steals (tweede in de conference).

Afgelopen seizoen eindigde voortijdig voor Cormier. Op 1 februari 2014 brak hij zijn hand, vier dagen later werd hij al geopereerd. Daardoor miste hij de laatste negen duels van het seizoen. Met 21.2 punten werd hij topscorer van de Patriot League. Op het moment van zijn blessure was hij de dertiende scorer in de hele NCAA. Dat had hij vooral te danken aan een enorm aantal vrije worpen: 191. Met een gemiddelde van 9.1 vrije worppogingen per wedstrijd was hij de nummer vier van de NCAA. In zijn 21 wedstrijden scoorde hij altijd in de dubbele cijfers, veertien keer maar liefst scoorde hij meer dan 20 punten. Ondanks zijn 1.88 meter was Cormier de beste rebounder van zijn ploeg en de vierde rebounder van de league met 5.8 rebounds, waarvan 3.0 aanvallende rebounds. Cormier, die vier double doubles noteerde, was tevens goed voor 2.19 steals per wedstrijd

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.