Nieuwsbericht

WK Roeien teleurstellend voor Leiden

De wereldkampioenschappen op de Bosbaan heeft ons land én Leiden niet veel succes gebracht. Nationaal werd slechts eenmaal goud gescoord, Leiden kwam helemaal niet op het podium voor. Marie Anne Frenken (foto) was met haar vierde plaats nog het dichtst bij blik.

Niet gek, want de Njordroeister was vooraf als een van de medaillekandidaten bestempeld. Ook met Topsport Leiden op de tribune greep Frenken op minder dan een seconde naast de derde plaats.

Nicole Beukers (Njord) won weliswaar met Inge Jansen de B-finale en eindigde dus als zevende, maar had toch gehoopt op een finaleplaats. Overigens net als de Holland Acht, waarin Asopos-roeier Boudewijn Roëll die 2e werden in de kleine finale en daarmee eindigde als nummer 8. Hier gaat het overigens om een erkende opleidingsploeg, dus was deze eindklassering niet helemaal onverwacht. Sebastiaan van Kints, evenmin van Njord, werd vierde met de lichte Acht, een formatie die niet door de KNRB wordt ondersteund en slechts 5 deelnemers opleverde.

Kortom, de WK in eigen land was zowel voor Nederland als Leiden een teleurstellend toernooi. Organisatorisch was het wel een hit, want de Bosbaan was omgebouwd tot een knap roeidorp met een mooie roeibaan centraal, waar veel buitenlandse teams uitstekend roeien lieten zien.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.