Nieuwsbericht

WK Roeien teleurstellend voor Leiden

De wereldkampioenschappen op de Bosbaan heeft ons land én Leiden niet veel succes gebracht. Nationaal werd slechts eenmaal goud gescoord, Leiden kwam helemaal niet op het podium voor. Marie Anne Frenken (foto) was met haar vierde plaats nog het dichtst bij blik.

Niet gek, want de Njordroeister was vooraf als een van de medaillekandidaten bestempeld. Ook met Topsport Leiden op de tribune greep Frenken op minder dan een seconde naast de derde plaats.

Nicole Beukers (Njord) won weliswaar met Inge Jansen de B-finale en eindigde dus als zevende, maar had toch gehoopt op een finaleplaats. Overigens net als de Holland Acht, waarin Asopos-roeier Boudewijn Roëll die 2e werden in de kleine finale en daarmee eindigde als nummer 8. Hier gaat het overigens om een erkende opleidingsploeg, dus was deze eindklassering niet helemaal onverwacht. Sebastiaan van Kints, evenmin van Njord, werd vierde met de lichte Acht, een formatie die niet door de KNRB wordt ondersteund en slechts 5 deelnemers opleverde.

Kortom, de WK in eigen land was zowel voor Nederland als Leiden een teleurstellend toernooi. Organisatorisch was het wel een hit, want de Bosbaan was omgebouwd tot een knap roeidorp met een mooie roeibaan centraal, waar veel buitenlandse teams uitstekend roeien lieten zien.