Nieuwsbericht

Eerste Amerikaan voor ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste Amerikaan voor het aankomende seizoen gecontracteerd. De 2.01 meter lange Will Felder is aangetrokken om de strijd onder de borden aan te gaan. De 23-jarige Felder is een powerforward/center die over uitstekende fundamentals beschikt.

William David Felder Junior, zoals hij officieel heet, is geboren op 9 maart 1991. Bij Lutheran East H.S. was Felder vier jaar lang de startende power forward. In zijn laatste jaar scoorde hij gemiddeld 25 punten en was goed voor 13 rebounds per wedstrijd. Felder werd twee keer uitgeroepen tot Division 4 Player of the Year.

In 2009 begon Felder op St. Francis aan zijn collegeperiode. Als rookie startte hij meteen 25 van de 30 wedstrijden. Met gemiddelden van 9.3 punten, 5.3 rebounds en 0.9 blocks verwierf Felder zich een plaatsje in het All Rookie Team van de Northeast Conference. In zijn tweede jaar verbeterde Felder zijn cijfers naar 11.1 punten, 6.7 rebounds en 1.3 blocks.

Na dat seizoen besloot Felder over te stappen naar Miami Ohio. Dit betekende dat Felder in het seizoen 2011/2012 niet in wedstrijden mocht uitkomen. Als zogenaamde redshirt bleef hij wel speelgerechtigd voor vier jaar collegebasketbal. Felder deed bij Miami meteen van zich spreken. Met gemiddeld 11.6 punten was hij de tweede scorer van de ploeg. Daarnaast was Felder toprebounder met gemiddeld 5.3 afvangers. Het leverde hem een eervolle vermelding op voor het All Mid-American Conference Team.

Afgelopen seizoen kwam Felder in gemiddeld bijna 32 minuten tot 14.2 punten, 6.7 rebounds en 1.0 blocks. Zijn schotpercentage was 53,5%. Ook al scoort Felder voornamelijk inside, hij is wel degelijk in staat een driepunter binnen te schieten. Vanaf de vrije worplijn was Felder in zijn vier jaar collegebasketball goed voor 78,3%.

Eerder legde Zorg en Zekerheid Leiden al de Nederlanders Worthy de Jong, Jeroen van der List, Mohamed Kherrazi, Kasper Averink, Rogier Jansen en Floris Versteeg vast.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.