Nieuwsbericht

Zes ZVL'ers in Oranje U18

Arjan Vos heeft de selectie bekendgemaakt voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen onder de 18 jaar, van 25 tot en met 31 augustus in Madrid. De bondscoach selecteerde de volgende speelsters voor het evenement in Spanje: Maud Megens, Brigitte Sleeking, Kitty Lynn Joustra, Femke Aan, Ilse Koolhaas en Jalou Vanhelsuwe (ZVL), Lizette Rozeboom, Maud Koopman en Anouk Bergsma (Widex GZC Donk), Bente Rogge en Maartje Keuning (De Ham), Laura Aarts (UZSC) en Brigit Mulder (Polar Bears).

Vrijdag 15 augustus vertrekt Jong Oranje naar het Hongaarse Dunaujvaros, waar de ploeg ter voorbereiding op het WJK van 16 tot en met 21 augustus deelneemt aan een internationaal toernooi o.19. Daar zullen – met het oog op het EJK o.19 in september in Rome – ook Isabella van Toorn en Kahly Kruisinga (GZC Donk), Rowan van den Huure en Nerida Drewes (Het Ravijn) en Malissa van Rijn (ZVL) van de partij zijn.

Nederland is in Madrid ingedeeld in Poule C met Puerto Rico, China en Spanje.

Programma WJK:
Maandag 25 augustus om 15.00 uur tegen China;
Dinsdag 26 augustus om 20.00 uur tegen Spanje;
Woensdag 27 augustus om 09.00 uur tegen Puerto Rico;
Donderdag 28 augustus kruiswedstrijden;
Vrijdag 29 augustus kwartfinales;
Zaterdag 30 augustus halve finales;
Zondag 31 augustus finales.

(Bron: KNZB / Foto: KNZB / Photop.nl)

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.