Nieuwsbericht

Rogier Jansen naar ZZ Leiden

De Vijf Meihal wordt de komende twee jaar de thuishaven van Rogier Jansen. Zorg en Zekerheid Leiden is zeer verheugd dat de 29-jarige guard voor de Leidse basketbalclub heeft gekozen. Jansen kan op de point spelen, maar ook als shooting guard. Met de komst van de 1.88 meter lange international staat het aantal contractspelers nu op zes. Het zal vooral voor de harde kern van ZZ Leiden even wennen zijn, want Jansen was de afgelopen jaren zo ongeveer de meest gehate tegenstander in de Vijf Meihal. Maar ach, dat was Arvin Slagter ook...voordat hij bij Leiden speelde...

Jansen kwam in 2002 in de eredivisie-selectie van Ricoh Astronauts, maar speelde dat seizoen niet. Een jaar later werd de jeugdige guard, toen spelend voor landskampioen MPC Capitals, uitgeroepen tot de beste rookie van dat seizoen. In het seizoen 2004/2005 veroverde Jansen met de Groningse formatie de Nederlandse beker, maar hij maakte het seizoen af bij Omniworld Almere.

In 2005 koos Jansen voor een buitenlands avontuur. Eén seizoen kwam hij uit voor het Belgische Leuven. Daarna keerde hij terug naar Nederland waar hij speelde voor Polynorm Giants (Bergen op Zoom). In het seizoen 2006/2007 werd Jansen uitgeroepen tot Most Valuable Player onder de 23 jaar. Na dat seizoen kwam Jansen twee jaar uit voor Hanzevast Capitals. In 2009 verkaste de geboren Amsterdammer naar EiffelTowers Den Bosch. In zijn derde seizoen in Den Bosdch (2011/2012) hielp hij de Brabanders aan een nationale titel door uitmuntend te spelen in de finale tegen Zorg en Zekerheid Leiden. De website iBasketball riep Jansen uit tot MVP van de play-offs, terwijl de website Eurobasket.com Jansen beloonde met de titel Guard of the Year.

Na een jaar bij GasTerra Flames belandde Jansen afgelopen seizoen in Den Helder. In 34 wedstrijden kwam de guard gemiddeld 30 minuten in actie. Hij was goed voor 13.3 punten, 2.4 rebounds en 3.8 assists. Jansen scoorde over het hele seizoen genomen bijna net zoveel driepunters (69) als tweepunters (73).

In 2005 maakte Jansen, die twee keer aan de All*Star Game heeft meegedaan, zijn debuut voor Oranje in een wedstrijd tegen Tsjechië. Sindsdien is Jansen 74 keer voor het Nederlands team uitgekomen. Meer interlands zijn er nog niet gekomen. Jansen was wel door bondscoach Toon van Helfteren geselecteerd, maar een blessure weerhield hem ervan om zich bij Oranje aan te sluiten.

Eerder legde Zorg en Zekerheid Leiden al de Nederlanders Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg vast.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.