Nieuwsbericht

Spanje te sterk voor waterpolosters

Als je in een toernooi uiteindelijk genoegen moet nemen met de zilveren medaille, is dat een teleurstelling. Voor de Nederlandse waterpolovrouwen voelde dat natuurlijk ook zo na de 10-5 nederlaag tegen wereldkampoiuoen Spanje, maar Oranje kan terugkijken op een uitstekend toernooi om het Europees kampioenschap. Nederland is een tijdje weg geweest van het toptoneel, maar is helemaal terug. Dat werd bewezen met overwinningen op Hongarije en Italië.

In de finale van zaterdag in Boedapest deed Nederland tot kort na de rust goed mee met de sterke Spaanse ploeg. Sabrina van der Sloot (spelend voor de Hongaarse kampioen en populair in Boedapest) maakte toen haar derde doelpunt. De resterende Nederlandse productie kende een Leids (ZVL)tintje. Vivian Sevenich opende de score en Maud Megens (foto) maakte aan het einde van het derde part het vijfde en laatste doelpunt voor Oranje.

Verdedigend deed Nederland het driekwart van de wedstrijd goed met weer een hoofdrol voor keepster Debby Willemsz. Aanvallend ging het echter een stuk minder en dat kwam vooral tot uiting in de man-meer-situaties. Zeven keer kreeg Nederland zo'n kans, maar er werd niet een keer uit gescoord. Spanje deed het in vijf van de twaalf gevallen wel.

Spanje-Nederland 10-5 (3-3, 2-0, 2-2 en 3-0).
Eindstand EK: 1. Spanje, 2. Nederland, 3. Hongarije en 4. Italië.