Nieuwsbericht

Spanje te sterk voor waterpolosters

Als je in een toernooi uiteindelijk genoegen moet nemen met de zilveren medaille, is dat een teleurstelling. Voor de Nederlandse waterpolovrouwen voelde dat natuurlijk ook zo na de 10-5 nederlaag tegen wereldkampoiuoen Spanje, maar Oranje kan terugkijken op een uitstekend toernooi om het Europees kampioenschap. Nederland is een tijdje weg geweest van het toptoneel, maar is helemaal terug. Dat werd bewezen met overwinningen op Hongarije en Italië.

In de finale van zaterdag in Boedapest deed Nederland tot kort na de rust goed mee met de sterke Spaanse ploeg. Sabrina van der Sloot (spelend voor de Hongaarse kampioen en populair in Boedapest) maakte toen haar derde doelpunt. De resterende Nederlandse productie kende een Leids (ZVL)tintje. Vivian Sevenich opende de score en Maud Megens (foto) maakte aan het einde van het derde part het vijfde en laatste doelpunt voor Oranje.

Verdedigend deed Nederland het driekwart van de wedstrijd goed met weer een hoofdrol voor keepster Debby Willemsz. Aanvallend ging het echter een stuk minder en dat kwam vooral tot uiting in de man-meer-situaties. Zeven keer kreeg Nederland zo'n kans, maar er werd niet een keer uit gescoord. Spanje deed het in vijf van de twaalf gevallen wel.

Spanje-Nederland 10-5 (3-3, 2-0, 2-2 en 3-0).
Eindstand EK: 1. Spanje, 2. Nederland, 3. Hongarije en 4. Italië.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.