Nieuwsbericht

Leids tintje bij bezoek All Blacks

Afgelopen week bezochten de Nieuw-Zeelandse rugbyers van de All Blacks ons land voor een trainingskamp in Castricum. De slotdag van het trainingskamp op zondag kende een flink Leids tintje. Naast een optreden van showband Kunst & Genoegen en KSRV Njord, mochten maar liefst vijf spelers van Leidse rugbyclub DIOK meedoen in een oefenwedstrijd tegen de All Blacks.

De All Blacks worden algemeen beschouwd als het allerbeste team ter wereld. Zij zijn regerend wereldkampioen Sevens rugby – de variant van het rugby die met 7 tegen 7 wordt gespeeld en vanaf Rio 2016 Olympisch wordt. Op uitnodiging van Rugbyclub Castricum verbleven de All Blacks afgelopen week in Nederland voor hun laatste trainingskamp als voorbereiding op de Commonwealth Games in Glasgow (23 juli-3 augustus), een evenement dat zij de laatste vier keer wisten te winnen.

Voor meer dan 4.000 man publiek opende de slotdag van het trainingskamp met een spetterend optreden van de Leidse Show- en Marchingband Kunst & Genoegen. Naar goed Nieuw-Zeelands gebruik voerden zij samen met het Waka gezelschap van Leidse roeivereniging KSRV Njord hun eigen haka op. Daarna volgde het hoofdprogramma, een oefenwedstrijd tussen de All Blacks en de Dutch Barbarians, een officieus Nederlands team met een aanzienlijke Leidse inbreng. Naast aanvoerder Leon Koenen kwamen ook DIOK-spelers Bas Leupen, Diego Duijn, Nick Gordijn en Titus Klumper in actie. Voor hen was het letterlijk een jongensdroom die uitkwam om tegen de All Blacks te mogen spelen.  De Dutch Barbarians legden de All Blacks het vuur aan de schenen en kwamen nog bijna tot scoren, maar moesten toch echt hun meerdere erkennen in de All Blacks. Toch was het spelen tegen de All Blacks voor de spelers een prachtige ervaring die hen voor altijd bij blijft.


Filmpje haka K&G en KSRV Njord
Filmpje oefenwedstrijd All Blacks – Dutch Barbarians

Op de foto: Nick Gordijn in actie tegen de All Blacks