Nieuwsbericht

Kherrazi ook twee jaar langer bij ZZ

Na Worthy de Jong, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg heeft Zorg en Zekerheid Leiden opnieuw een speler vastgelegd. De Leidse club is zeer verheugd dat Mohamed Kherrazi voor twee jaar heeft bijgetekend.

Na vier jaar Amsterdam stapte de 2.00 meter lange Kherrazi in 2011 over naar Zorg en Zekerheid Leiden. In zijn eerste Leidse seizoen stond de 24-jarige forward gemiddeld 14.7 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was hij goed voor 5.3 punten en 3.2 rebounds. Onder Toon van Helfteren groeide Kherrazi uit tot een goede verdediger. De international is in staat om op alle posities in het veld een mannetje uit te schakelen.

In het kampioensjaar 2012/2013 kreeg Kherrazi aanzienlijk meer speeltijd. Gemiddeld per wedstrijd 25.8 minuten. Zijn scorende inbreng nam logischerwijs toe tot 8.7 punten. Daarnaast tekende Kherrazi voor 5.4 rebounds en 1.3 steals.

Afgelopen seizoen worstelde Kherrazi enige tijd met een vormcrisis. Dat zijn statistieken wat afnamen (5.8 punten, 5.3 rebounds en 1.2 steals), was voor Van Helfteren echter geen reden om Kherrazi uit de basis te halen. Verdedigend was hij immer van grote waarde en met zijn aanhoudende werklust bracht hij Zorg en Zekerheid Leiden veel energie.

Hoe belangrijk Kherrazi voor de ploeg was, bleek wel tijdens de play-offs. In de halve finale tegen Gas Terra Flames slaagde ‘Mo’ erin om Ross Bekkering in toom te houden. Na het wegvallen van Kherrazi leidde juist Bekkering GasTerra Flames naar de 3-2 winst in de serie.

Het verlengen van het contract met Kherrazi, die aan zijn vierde seizoen in Leidse dienst begint, betekent wederom een stukje herkenning voor de Leidse supporters. Met De Jong, Averink en Kherrazi zijn nu drie 'Leidenaren' vastgelegd.

Foto: Richard Koolen

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.