Nieuwsbericht

Averink blijft bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de selectie voor de hoofdmacht uitgebreid. De in Leiden opgeleide Kasper Averink heeft een nieuwe verbintenis van twee jaar getekend. De 19-jarige Floris Versteeg is de eerste talentvolle speler die zich bij Zorg en Zekerheid Leiden verzekerd heeft van een tweejarig opleidinstraject.

Nadat Averink de jeugdopleiding bij Zorg en Zekerheid Leiden doorlopen had, week de 1.83 meter lange spelverdeler voor één jaar uit naar het Slowaakse Prievidza. Averink deed het daar goed, waarna de 21-jarige Leidenaar terugkeerde naar zijn bakermat.

In zijn eerste jaar onder Toon van Helfteren kwam Averink net geen tien minuten per wedstrijd binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 1.3 punten. Afgelopen seizoen kreeg Averink beduidend meer speeltijd: net iets meer dan zeventien minuten per wedstrijd. Gelijk zijn speeltijd verdubbelde ook zijn scorende inbreng: 2.5 punten. Averink hoopt zich in de komende twee jaar verder te ontwikkelen tot een volwaardige eredivisiespeler.

De club en de nieuwe coach Eddy Casteels willen graag met talentvolle jeugdspelers werken. Een aantal moet in aanmerking komen voor een twee- of driejarig opleidingstraject. De eerste speler die dit traject gaat doorlopen, is Floris Versteeg.

De 2.06 meter lange Versteeg kwam afgelopen seizoen uit voor Cal State Fullerton. Na twee seizoenen Canarias Basketball Academy stapte de 19-jarige forward/center over naar het Ameirkaanse collegebasketbal. Voor Cal State Fullerton kwam Versteeg in vijftien wedstrijd zo’n zeven minuten per duel in actie. Zijn gemiddelden eindigden op 1.3 punten en 1.1 rebounds. Als jeugdinternational speelde Versteeg mee op het EK onder 18 in 2012. Hij was daar goed voor 6.9 punten en 3.6 rebounds. Momenteel strijdt Versteeg met Nederland U20 op het Europees B-kampioenschap in Sarajevo.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden bestaat nu uit vier spelers. Eerder tekende aanvoerder Worthy de Jong al voor drie jaar bij en Jeroen van der List voor één seizoen. De technische staf van de Leidse basketbalclub hoopt op korte termijn de selectie verder uit te breiden.

Op de foto van Richard Koolen: Kasper Averink.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.