Nieuwsbericht

Leiden Atletiek naar competitiefinales

Naast de individuele wedstrijden wordt er in de atletiek ook een clubcompetitie gehouden. Op tal van onderdelen strijden atleten daarin om plaatsen en punten. Met name de junioren van Leiden Atletiek scoren de laatste jaren constant op nationaal niveau. De seniorenteams komen uit in de eerste en tweede divisie. Na de voorronde wedstrijden in mei en juni kan de balans opgemaakt worden. Een aantal teams heeft zich geplaatst voor de finales in september.

De mannen van Leiden Atletiek kwamen dit jaar uit in de eerste divisie. Na de eredivisie - die uit de 8 beste clubs van Nederland bestaat - telt de eerste divisie 12 verenigingen. Na de eerste twee wedstrijden in Hilversum en Krommenie stonden de Leidse mannen op een 10e plaats. Met een sterke derde ronde afgelopen zondag in Zwolle klommen ze naar de 8e plaats. Daarmee is helaas verlenging van het eerste divisieschap nog niet verzekerd. De nummers 8 tot en met 11 zullen op 14 september daar om strijden met de beste 8 clubs uit de tweede divisie. Individueel werden er veel punten gescoord door Nick van Schagen en Vincent Mensen die beide tweede werden op respectievelijk de 400 en de 5000 meter. Er was ook een flinke inbreng van junioren in het team. Olivier Klijn evenaarde zijn persoonlijk record polsstokhoogspringen dat op 3.90 meter stond, Maurice de Haan verbeterde zich op de 200 meter naar 23.24 seconde en Kevin Winiarczyk verbeterde het clubrecord verspringen naar 6.32 meter.

De vrouwen van Leiden Atletiek kwamen uit in die tweede divisie, die 36 clubs telt. Na het optellen van de punten zondag in Harderwijk bleken de Leidse vrouwen landelijk op de 7e plaats te zijn geëindigd, waarmee zij zich ook plaatsen voor de zogenaamde promotie/degradatiewedstrijd in september. Het is dus mogelijk dat beide seniorenteams volgend jaar in de eerste divisie zullen uitkomen. Een knappe prestatie van de jonge ploeg, temeer daar kopvrouw Tessa van Schagen er niet bij was. Annemieke Efdee sleepte veel punten binnen door het kogelslingeren te winnen met 46.65 meter. Annemarie de Mooij verbeterde zich op de 400 meter verbeterde tot 58.95. Persoonlijke records werden verder genoteerd voor junioren Franka Blok (15.78 op de 100 meter horden) en Romy Smith bij het speerwerpen.

Op de foto van Leiden Atletiek: kogelslingeraarster Annemieke Efdee