Nieuwsbericht

Leiden Atletiek naar competitiefinales

Naast de individuele wedstrijden wordt er in de atletiek ook een clubcompetitie gehouden. Op tal van onderdelen strijden atleten daarin om plaatsen en punten. Met name de junioren van Leiden Atletiek scoren de laatste jaren constant op nationaal niveau. De seniorenteams komen uit in de eerste en tweede divisie. Na de voorronde wedstrijden in mei en juni kan de balans opgemaakt worden. Een aantal teams heeft zich geplaatst voor de finales in september.

De mannen van Leiden Atletiek kwamen dit jaar uit in de eerste divisie. Na de eredivisie - die uit de 8 beste clubs van Nederland bestaat - telt de eerste divisie 12 verenigingen. Na de eerste twee wedstrijden in Hilversum en Krommenie stonden de Leidse mannen op een 10e plaats. Met een sterke derde ronde afgelopen zondag in Zwolle klommen ze naar de 8e plaats. Daarmee is helaas verlenging van het eerste divisieschap nog niet verzekerd. De nummers 8 tot en met 11 zullen op 14 september daar om strijden met de beste 8 clubs uit de tweede divisie. Individueel werden er veel punten gescoord door Nick van Schagen en Vincent Mensen die beide tweede werden op respectievelijk de 400 en de 5000 meter. Er was ook een flinke inbreng van junioren in het team. Olivier Klijn evenaarde zijn persoonlijk record polsstokhoogspringen dat op 3.90 meter stond, Maurice de Haan verbeterde zich op de 200 meter naar 23.24 seconde en Kevin Winiarczyk verbeterde het clubrecord verspringen naar 6.32 meter.

De vrouwen van Leiden Atletiek kwamen uit in die tweede divisie, die 36 clubs telt. Na het optellen van de punten zondag in Harderwijk bleken de Leidse vrouwen landelijk op de 7e plaats te zijn geëindigd, waarmee zij zich ook plaatsen voor de zogenaamde promotie/degradatiewedstrijd in september. Het is dus mogelijk dat beide seniorenteams volgend jaar in de eerste divisie zullen uitkomen. Een knappe prestatie van de jonge ploeg, temeer daar kopvrouw Tessa van Schagen er niet bij was. Annemieke Efdee sleepte veel punten binnen door het kogelslingeren te winnen met 46.65 meter. Annemarie de Mooij verbeterde zich op de 400 meter verbeterde tot 58.95. Persoonlijke records werden verder genoteerd voor junioren Franka Blok (15.78 op de 100 meter horden) en Romy Smith bij het speerwerpen.

Op de foto van Leiden Atletiek: kogelslingeraarster Annemieke Efdee

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.