Nieuwsbericht

Geen WK voor roeier Stef Broenink

Als eind augustus de wereldkampioenschappen roeien op de Amsterdamse Bosbaan gevaren worden zal Stef Broenink vanaf de kant moeten toekijken. De Njord-roeier slaagde er dit weekeinde niet in om zich tijdens de wedstrijden om de Koninklijke Holland Beker te kwalificeren. In de dubbel-twee met Thomas Doornbos en stuurman Tim van den Ende slaagde hij er niet in de kwalificatiewedstrijd op dit niet-olympische nummer te winnen en dat was een eis voor deelname aan het WK.

Broenink, die pas voor het derde jaar roeit, wijt het aan gebrek aan ervaring. "Ik mis nog de ervaring om een wedstrijd als deze naar mijn hand te zetten." Het was de tweede tegenvaller voor Leidenaar, want twee weken geleden raakte hij zijn plekje kwijt in de Holland-Acht. De coahes vonden dat hij vermoeid oogde en vervingen hem. De kans lijkt klein dat hij voor het WK nog terugkeert in de Oranjeboot.

Ook voor de andere roeiers uit Leiden was er weinig eer te behalen bij de Koninklijke Holland Beker. Marie-Anne Frenken, onlangs nog winnares van het zilver op de EK in de lichte skiff, moest haar meerdere erkennen in de Chinese Dandan Pan. De Chinezen waren sterk in Amsterdam, want ook de Nederlandse Acht - met Die Leythe-roeier Boudewijn Roëll - was kansloos tegen de sterke ploeg uit Azië.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.