Nieuwsbericht

Oranje verliest nipt in De Vliet

Na nederlagen in Ede en Drachten zijn de Nederlandse waterpolomannen er ook in de derde wedstrijd van de Zomertour tegen Brazilië niet in geslaagd te winnen. In een volgepakt zwembad De Vliet in Leiden werd het dit keer 6-7 (2-2, 1-1, 1-2, 2-2) voor de ploeg van Ratko Rudic.

Na 10-17 in Ede en 8-12 in Drachten was Oranje donderdagavond in Leiden dichtbij een gelijkspel. Het duel ging lange tijd gelijkop en bij een 6-7 stand kreeg de equipe van Robin van Galen nog twee keer een man meer om naast de Brazilianen te komen. Beide keren spatte het Nederlandse schot op het houtwerk uiteen en ging de zege toch weer naar Brazilië.

Het was donderdagavond goed toeven in het zonovergoten Leidse buitenzwembad de Vliet. De goedgevulde tribunes waren het bewijs van een levendige waterpolocultuur in de regio.

Nederland – Brazilië: 6-7 (2-2, 1-1, 1-2, 2-2)
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout (3), Jorn Winkelhorst (2), Luuk Gielen
Doelpunten Brazilië: Felipe Perrone (3), Adrian Delgado, Bernardo Gomes, Gustavo Guimarães, Paulo Salemi.

Foto: Waterpolo.nl

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.