Nieuwsbericht

Joop Riethoven (92) overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag 18 juni 2014 is Joop Riethoven overleden. Hiermee verliest Swift een erevoorzitter, de wielersport een gangmaker en Leiden een markante persoonlijkheid. Joop Riethoven, die al enige tijd tobde met zijn gezondheid, is 92 jaar geworden. Wij gedenken hem met gepaste eerbied en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.

Joop Riethoven verwierf nationale bekendheid als de man die tot tweemaal toe de Tour de France naar Nederland haalde (1973 Den Haag/Scheveningen en 1978 Leiden). Ook organiseerde Riethoven de eerste Ronde van Nederland voor vrouwen.

Voor Swift is Riethoven van onschatbare waarde geweest. Als renner, maar vooral als bestuurder. Jarenlang spaarde hij kosten noch moeite om Swift sportief en sociaal vooruit te helpen. Zijn inspanningen zag hij bekroond met vijf nationale kampioenschappen van zijn favoriete coureurs: Bart Zoet, Joop Zoetemelk, Gerben Karstens, Nol Kloosterman, Piet van Leeuwen en Teun van Duuren.

BRON: LRTV Swift

Necrologie uit Leidsch Dagblad

Interview van Ron Hoogendam op Sleutelstad FM

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.