Nieuwsbericht

Scylla niet opgewassen tegen koploper

In de playoffs van de eredivisie waren de vrouwen van Scylla niet opgewassen tegen de ongeslagen koploper Dozy Den Helder. In eigen huis werd met 0-4 verloren.
 
Op zich geen opmerkelijke uitslag aangezien Scylla zonder kopvrouw Kim Vermaas achter de tafel kwam. Zij speelde dit weekend in de mannencompetitie. Anders dan de uitslag deed vermoeden waren er echter wel degelijk kansen voor de Leidse ploeg. Zo mocht Marlotte Staps in de openingspartij tegen Yun Zhang ruiken aan een overwinning. Een 0-2 achterstand in games wist Staps nog om te buigen in 2-2. De beslissende game ging echter met duidelijke cijfers (5-11) toch naar Zhang.

Een zelfde lot was ook Floor Tebbe beschoren tegen Rianne van Duin. Ook zij moest (ook met 5-11) in de beslissende vijfde game buigen voor haar tegenstandster. De overige twee punten haalde Den Helder binnen door duidelijke overwinningen van Ana Gogorita op Staps en Marie Depuydt.

De ingecalculeerde nederlaag heeft voor Scylla geen directe gevolgen. Komend weekend kunnen de vrouwen zich in Veenendaal tegen SKF plaatsen bij de beste vier van de playoffs. Wanneer dat lukt volgt een halve finale in de strijd om het Nederlands kampioenschap met als meest waarschijnlijke tegenstander… Dozy Den Helder.

 

OP DE FOTO: Floor Tebbe redde het niet in de vijfde game tegen Rianne van Duin. (FOTO: SCYLLA)

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.