Nieuwsbericht

Casteels: snel praten met kernspelers ZZ

Eddy Casteels, de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden, heeft maandagmiddag officieel zijn handtekening gezet onder een contract met de basketballorganisatie voor twee seizoenen en een optie voor een derde jaar. Na het bij die gelegenheid begrijpelijke glaasje bubbels werd de 53-jarige Belg voorgesteld aan de lokale mediavertegenwoordigers.

Casteels heeft zich de laatste weken goed geïnformeerd over de ploeg, zoals die afgelopen seizoen was samengesteld en wil snel om de tafel gaan zitten met een aantal sterkhouders. Hij noemde met name Worthy de Jong, Sean Cunningham en Mohamed Kherrazi. Hij ziet het drietal als de kern van de ploeg, waaromheen de formatie moet worden gebouwd voor het nieuwe seizoen.

Ook werd een beetje duidelijk wat 'de nieuwe weg' is, die de club wil inslaan. Meer dan die wat vage kreet was nog niet echt bekend, al waren er wel vermoedens. Die bleken juist. ZZ Leiden gaat zich meer richten op de ontwikkeling van jeugdspelers, hetgeen niet onmiddellijk wil zeggen dat die heel veel minuten gaan maken. "Je doet dat niet met een vingerknip", zei Casteels. De drievoudig Coach van het Jaar in België constateerde dat er tussen de ochtend- en de middagtraining heel veel tijd is, die gebruikt kan worden om jonge spelers individueel aan te pakken.

In de komende weken zullen de contouren van ZZ Leiden 2014-15 zichtbaar worden.

Op de foto van Richard Koolen toasten Eddy Casteels (midden) en het bestuur van ZZ LKeiden op de toekomst.