Nieuwsbericht

De Zijl kansloos in derby

Het ambitieuze AZC had zaterdagavond bij de start van de waterpolocompetitie in de eredivisie geen kind aan De Zijl. In het Alphense bad AquaRijn keken de Leidenaars na drie kwarten tegen een kansloze 10-2 achterstand aan, mede doordat Milos Filipovic namens de thuisploeg op schot was met vier treffers. Daarna namen de roze caps dragende gastheren gas terug, waardoor de uitslag iets draaglijker werd. De Zijl won het laatste kwart met 1-3, maar dat was louter voor de statistieken van waarde.

Toch was coach Ron van der Harst niet ontevreden. ,,Bij AZC hebben ze er veel geld in gestopt. Zij hebben een bredere selectie, zijn fitter en hebben meer ervaring en kwaliteit in het water liggen. Als je dat bekijkt, vind ik onze prestatie niet verkeerd’’, redeneert de Hagenaar.

Hij zag in de zomer drie spelers vertrekken (Sebastiaan Goed, Bart Turk en Dino van Vendeloo) en kreeg op zijn beurt de beschikking over ex-AZC’er Adam Maklari (foto) en de teruggekeerde Tim van der Meer, die stopte als vrouwencoach van ZVL.

Vorig seizoen liep De Zijl in de play-offs een finaleplaats mis door toedoen van de latere landskampioen UZSC. ,,We moeten minimaal hetzelfde niveau kunnen halen’’, vindt Van der Harst. ,,De doelstelling is bij de bovenste vier te komen. Dat zie ik nog steeds heel rooskleurig in.’’

AZC – De Zijl 11-5 (4-1, 2-1, 4-0 en 1-3)
Doelpunten De Zijl: Adam Maklari, Mark Visser, Roeland Spijker en Tom Nederend.

Bron: Leidsch Dagblad

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.