Nieuwsbericht

Europese 'wanprestatie' LSG

LSG IntelliMagic heeft in de eerste ronde van de Europese Club Cup in Antalya (Turkije) ’slechts’ een 3½-2½ matchzege geboekt op het in rating flink zwakkere Gonzaga uit Ierland. „Deze dramatische start van het toernooi mag je best een wanprestatie noemen van ons”, vertelde spelend teamleider Edwin van Haastert.
Het Ierse zestal hield lang stand en bleef hardnekkig tegenspelen.

Na twee teleurstellende remises van Arthur Pijpers en Eelke Wiersma, bracht het sterke jeugdtalent Casper Schoppen de Leidse ploeg op een 2-1 voorsprong; hij had weinig moeite met zijn tegenstander en ving na dertig zetten groot materiaal. LSG-kopman Jan Sprenger boekte al snel kwaliteitswinst en na 28 zetten de partijwinst (3-1).

Even leek een ruime Leidse matchwinst in de maak, maar hierna ging er van alles fout bij Van Haastert en Martin Roobol. Roobol kon een overwicht van ruim driehonderd ratingpunten niet waarmaken en verloor in de tijdnoodfase.

Van Haastert hield lang een voordelige stelling en partijwinst lag voor het oprapen, maar werd door hem gemist. Uiteindelijk moest hij in remise berusten, waar zijn team overigens wel mee won.

Van Haastert: „Er is dit keer een dresscode en de airco werkt niet naar behoren. Geen excuus natuurlijk, maar we zitten in een bloedhete speelzaal en het wordt deze week alleen nog maar warmer.”

De Leidse equipe neemt voor de tiende keer deel aan de Europese Club Cup en is de enige Nederlandse afvaardiging dit jaar. Er doen 48 clubteams uit veertig landen mee in Antalya.

Bron: Leidsch Dagblad/Jan Bey

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.