Nieuwsbericht

ZZ Leiden trekt Clayton Vette aan

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Clayton Vette aangetrokken. De forward/center van Landstede Basketbal tekende vandaag een eenjarig contract bij de Leidse formatie. De 28-jarige Amerikaan werd afgelopen seizoen gekozen in het DBL All*Star Team.

Clayton Vette (geboren 5 september 1988) belandde, na zijn collegejaren bij Iowa State (één jaar) en Winona State (vier jaar) te hebben gesleten, in 2013 in Europa. Vette speelde achtereenvolgens bij Port of Antwerp Giants (België), Sluneta (Tsjechië), Szedeak (Hongarije) en Landstede Basketbal. In het seizoen 2014/2015 werd hij uitgeroepen tot beste center van Tsjechië. In zijn laatste seizoen bij Winona State (2012/2013) werd Vette door de National Association of Basketball Coaches gekozen tot State Farm Division II Player of the Year.

De 2.02 meter lange Vette kwam in het reguliere seizoen 27 wedstrijden in actie. In gemiddeld bijna 32 minuten tekende hij voor 18.33 punten, 8.37 rebounds, 1.33 steals en 1.41 assists. Zijn tweepunters werkte Vette af tegen 57,95%. Na Jordan Gregory was Vette de tweede topscorer van de Dutch Basketball League. Ook bij percentage tweepunters (vierde), vrije worpen (vijfde), rebounds (derde) en blocks (achtste) eindigde Vette in de top-10.

In twaalf wedstrijden voor de play-offs kreeg Vette gemiddeld bijna 35 minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 16.0 punten en 9.0 rebounds. Daarnaast was Vette vijftien keer trefzeker van achter de driepuntslijn, slechts drie stuks minder dan gedurende het reguliere seizoen.

Met de komst van Clayton Vette telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu acht spelers. Eerder waren Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.

Foto: André Rump

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.