Nieuwsbericht

Zorg en Zekerheid tekent drie jaar bij

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid zal ook de komende drie jaar hoofdsponsor zijn van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Mede door het tekenen van deze overeenkomst is ook voor de komende drie jaar topbasketball in Leiden gegarandeerd.

In de afgelopen periode hebben diverse sponsoren hun overeenkomst vernieuwd. Ook bij Zorg en Zekerheid en de club was al langer bekend dat de, tot ieders tevredenheid, prettige en succesvolle samenwerking zou worden voortgezet. Sportief heeft de club de laatste jaren met twee landstitels, twee nationale bekers, twee supercups en Europese successen uitzonderlijk goed gescoord. Ook is er in deze jaren een zeer enthousiaste en stabiele achterban ontstaan waardoor topbasketball in de Leidse regio een stevig draagvlak heeft gekregen. Daarnaast heeft de club, mede gesteund door Zorg en Zekerheid, ook maatschappelijk een niet meer weg te denken plaats in het ‘Leidse’ gekregen met onder meer daklozen-, jeugd- en scholenprojecten.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid ziet in de voortzetting van de samenwerking een uitstekende mogelijkheid haar bekendheid te vergroten en haar maatschappelijke rol nog beter in te vullen. De regionale zorgverzekeraar ondersteunt graag sportieve initiatieven in de regio. De focus ligt, naast het bieden van een goede, betaalbare zorgverzekering voor iedereen, op het actief zijn op het gebied van preventie. Daarom stimuleert Zorg en Zekerheid mensen meer te bewegen en gezonder te leven door sponsoring van regionale sportieve evenementen.

Zoals bekend bouwt de club op dit moment aan een nieuw team voor het komende seizoen. Op korte termijn zal bekend worden wie de nieuwe hoofdcoach/trainer wordt en zullen de eerste spelers voor het komende seizoen gepresenteerd worden. Een veel belovend begin van een nieuw sportief seizoen.

Op de foto ondertekenen (v.l.n.r.) ZZ-bestuursleden Theo Knijnenburg, Marcel Verburg en namens Zorg en Zekerheid Hennie Limberger het nieuwe contract.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.