Nieuwsbericht

Record David Rutoh in Leiden Marathon

Leiden kende in de 24e editie de beste marathon ooit. De Keniaan David Rutoh zette het parcoursrecord op de klassieke afstand op 2.13.22 door de houder ervan Simon Kipgnetich hoogstpersoonlijk uit de wedstrijd te lopen. De snelste vrouw op de 42 van NEM was Debelu Gemechu (Ethiopië) in 2.48.42. Ondanks de warmte werden er ook op de andere afstanden uitstekende tijden gelopen.

Het aantal deelnemers steeg van 11.000 naar een kleine 12.500 en meer toeschouwers dan ooit stonden, mede door het prachtige weer, langs het parcours.

De Marokkaan Hicham Abou El Abbas zette 1.05.44 op de klokken van de 21 van Zorg en Zekerheid en was daarmee als eerste bij de eindstreep. Bij de vrouwen was dat de Keniaanse Rose Kosgei die de halve afstand aflegde in 1.13.30.

Op de 10 kilometer, in Leiden beter bekend als de 10 van Heerema Marine Contractors, werd de fraaie sprint gewonnen door Stephen Kiplagat. Hij versloeg Edwin Kiprop Kiptoo (28.32 om 28.34). De andere Keniaanse Elizeba Cherono won bij de vrouwen in een sterke 33.05.

Op de 5 van Ton van Bemmelen Sports werden de Leidenaars Vincent Mensen en Noah Schutte verslagen door Dennis Laerte in 15.10. Snelste vrouw was Anouk Claessens, die de titelverdedigster Silke Smith met 17.34 veertien seconden voorbleef.

De CORPUS KidsRun werd een prooi voor Quint van Breukelen uit Voorschoten. Hij liep 8.02 over de kleine 2 kilometer. De Leidse Amina Maatoug won van alle andere meiden: 8.48 minuten.

Alle informatie en uitslagen staan op: www.marathon.nl

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.