Nieuwsbericht

Jacob Spijker coach ZVL-Hawabo

Jacob Spijker is de nieuwe coach van ZVL-Hawabo. De 64-jarige oefenmeester is de opvolger van vertrekkend trainer Tim van der Meer.

Clubicoon Spijker gaat zijn functie als vrouwencoach combineren met het jeugdbondscoachschap bij de jongens, waar het zwaartepunt voornamelijk in de zomerperiode ligt. De laatste jaren was hij coach van het tweede mannenteam van De Zijl. Daarvoor heeft hij, verdeeld over verschillende periodes, het eerste mannenteam van de Leidenaars onder zijn hoede gehad. Tussendoor was Spijker ook trainer van AZC, DZV en assistent-bondscoach.

Jacob Spijker: 'De laatste maanden ben ik twee keer met de jeugd van ZVL op trainingskamp naar het buitenland geweest. Dat is zo goed bevallen dat ik niet heel lang na hoefde te denken toen ZVL toch vrij plotseling en op korte termijn een nieuwe trainer nodig had. Ik heb heel erg veel zin om sinds lange tijd weer een vrouwenteam te gaan coachen.'

Frans Pot, voorzitter van De Zijl Zwemsport, is tevreden met de aanstelling van de clubman. 'De trainers liggen in de eredivisie niet voor het oprapen en als dan iemand van het kaliber Jacob zich ter beschikking stelt, kunnen we als bestuur alleen maar heel blij zijn.'

ZVL-Hawabo veroverde de afgelopen jaren onder andere twee landstitels, vijf nationale bekers en drie Supercups.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.