Nieuwsbericht

Karolien Florijn succesvol in Gent

Tijdens de traditionele Internationale Mei Regatta Roeien van Gent maakte de 16-jarige Karolien Florijn van het Leidse Die Leythe grote indruk.

Karolien Florijn - twee weken geleden Nederlands kampioen in de skiff – behaalde samen met Fenna Verberne van het Haarlemse Spaarne twee eerste plaatsen in de dubbel twee: zowel in het juniorenveld tot 16 jaar als bij de junioren tot en met 18 jaar.

In de dubbelvier werd ze met Verberne en twee meisjes van het Hilversumse Tromp de tweede plaats. Florijn en Verberne gaan proberen in de dubbeltwee een uitzending te verdienen naar de Coupe de la Jeunesse – een soort Europees kampioenschap voor jeugdige roeiers - die komende zomer in Frankrijk gehouden zal worden. Daartoe moeten ze op 5 en 6 juni eerst nog ‘even’ Nederlands kampioen op dit nummer worden.

Bram Meijer van Die Leythe werd tweede en Bart Roovers vierde bij de junioren 18 skiff. Bart Roovers en Jelle van Haasteren eindigden als derde in de Junioren 18 dubbeltwee.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.