Nieuwsbericht

DIOK toont veerkracht

DIOK speelde in Purmerend wat je noemt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft had DIOK niks in te brengen en moest het lijdzaam toezien hoe het op een ruime 24-8 achterstand kwam. In het restant van de wedstrijd waren de rollen juist omgekeerd; DIOK had ineens het beste van het spel en vocht zich knap terug tot een 27-27 gelijkspel. Een gekke uitslag, maar ook wel passend bij het spelverloop.

De eerste helft wil iedereen bij DIOK eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. Behalve een vroege dropgoal van Leon Koenen en een try van David Niggebrugge op slag van rust had DIOK simpelweg weinig in te brengen. Waterland scoorde juist heel makkelijk en had voor rust al 4 try’s en 2 conversies te pakken. Met een 24-8 achterstand bij rust zag het er dan kook slecht uit voor DIOK.

DIOK bleef echter vechten en kreeg gaandeweg die tweede helft weer meer geloof in eigen kunnen. Via een try van Frank Nijenhuis kwam DIOK al iets dichterbij voordat het Waterland vanuit een penalty toch weer zag uitlopen. Een geconverteerde try van Stefan Noort bracht DIOK met nog 10 minuten op de klok terug tot op zeven punten waarna Leon Koenen in de slotminuten DIOK eindelijk op gelijke hoogte bracht met Waterland: 27-27. Meer zat er niet in, maar na zo’n matige eerste helft mag DIOK trots zijn dat het in de tweede helft zoveel veerkracht toonde. Een gelijkspel was in Purmerend het hoogst haalbare. Zo blijft DIOK in ieder geval in het spoor van koploper Dukes.

Tijdens de komende interlandperiode kan de DIOK-selectie hard aan de slag. Pas op zaterdag 25 maart wordt de eerstvolgende wedstrijd gespeeld, in en tegen Amstelveen.

Op de foto van Els Barnas: Frank Nijenhuis, die met een try DIOK op het juiste spoor zette na een forse achterstand.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.