Nieuwsbericht

Leidse prijswinnaars bij Basketball Gala

Het All Star Gala van de Dutch Basketball League, zondagmiddag in een lekker gevulde Vijf Meihal, heeft een aantal 'Leidenaars' prijzen opgeleverd. Kasper Averink (FOTO), weliswaar spelend voor BSW in Weert, maar een ras-Leidenaar, won de Skills Contest, een circuit voor behendige spelers. In de finale versloeg hij La'Shard Anderson van Rotterdam, de winnaar van vorig jaar.

Ook de dunkwedstrijd werd een Leidse prooi. Er werd een winnaar gezocht via een digitale geluidsmeter, een uiterst vreemde manier om een winnaar aan te wijzen. Het publiek bepaalde dus wie er eerste werd en het was daarom alleen al was het geen verrassing dat de eerste prijs naar ZZ-Amerikaan Daviyon Draper ging. Nu was zijn finaledunk beter en spectaculairder dan die van de concurrenten, maar toch...

Zorg en Zekerheid Leiden leverde ook de beste driepuntsschutter. Jessey Voorn, de specialist, mikte zijn eerste tien schoten in de finale raak en kwam daarmee dus al op 12 punten, omdat de vijfde bal vanaf een station steeds voor twee telt. Hij had een punten meer dan Maarten Bouwknecht van Den Bosch: 18-17.

Een grappig intermezzo was de korfbal-basketball challenge. Wie schiet er nu het best? De basketballers (Cunningham en Slagter van Groningen, beiden ex-ZZ Leiden) schoten de basketball en de korfbal beter dat het TOP-duo Hortensius en Snel: 11-8.

De All Star Game werd gewonnen door het Nederlands team, dat de DBL All Stars verloeg met 109-100.

Alles over het All Star Gala staat op de site van de DBL: www.basketballleague.nl

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.