Nieuwsbericht

ZVL Hawabo neemt revanche op UZSC

De vrouwen van ZVL hebben de koppositie in de eredivisie waterpolo weer stevig in handen. De landskampioen uit Leiden won zaterdag in een prima wedstrijd met 8-10 bij UZSC in Utrecht..

Door de zege heeft ZVL al vijf punten voorsprong genomen op UZSC. GZC Donk staat met een punt achterstand op de tweede plaats maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Trainer Tim van der Meer blijft ondanks de eerste plek voorzichtig. ,,De topdrie is aan elkaar gewaagd. De nacompetitie wordt spannend.’’

De ontmoeting met UZSC was een herhaling van de halve finale in de beker twee weken geleden. ZVL liep toen de finale mis door een zwakke periode in zwembad De Zijl. Daar was zaterdag in Utrecht geen sprake van. ZVL speelde weer als vanouds en was de Utrechtse formatie vooral op tactisch vlak de baas.

In de beker speelde UZSC-speelster Leonie van der Molen nog een hoofdrol, maar zaterdag kwam de midvoor er niet aan te pas. Halverwege kon Van der Molen met drie persoonlijke fouten de kant opzoeken. Bovendien was ZVL zaterdag meester in het ontregelen van de overtalsituaties. UZSC scoorde geen enkele maal. ZVL deed dat wel en met vijf treffers legde de ploeg de basis voor een dik verdiende zege die gestalte kreeg in de derde periode. ZVL vergrootte de voorsprong van 8-6 naar 9-6. In de laatste periode kwamen de bezoekers niet meer in gevaar.

Van der Meer was dan ook tevreden. ,,We zijn na de uitschakeling in de beker niet bij de pakken gaan neerzitten. We gaan nu voor de titel en de wedstrijd tegen UZSC gaf een goed beeld van onze mogelijkheden. Het is fijn dat we allemaal een doelpunt kunnen maken.’’

UZSC - ZVL-Hawabo 8-10
Periodestanden: 3-3, 3-5, 0-1, 2-1
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 2, Marianne de Groot 2, Brenda Weber 2, Marloes Cabout, Iefke van Belkum, Kitty Lynn Joustra en Malissa van Rijn.

De Zijl Zwemsport gaat naarmate de competitie vordert steeds beter spelen. De Leidenaars zetten de drie laatste wedstrijden in winst om. Zaterdag deed BZC in het eigen thuisbad een poging de Leidenaars met een nederlaag af te schepen, maar dat lukte niet. Dankzij een sterke derde periode (7-2) stapte De Zijl met een 13-9 zege het water uit. Tom Nederend doelpuntte zevenmaal.

Schuurman BZC - De Zijl Zwemsport 9-13
Periodestanden: 2-4, 2-1, 2-7, 3-1
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 7, Dino van Vendeloo 3, Stan van Ruiten, Thijs Versluis en Sebastiaan Goed.

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.