Nieuwsbericht

Twee NK-medailles Leiden Atletiek

Het tiental atleten van Leiden Atletiek dat deelnam aan het Nederlands indoorkampioenschap in Apeldoorn vergaarde een aantal finaleplaatsen en twee medailles. Die werden op de 3000 meter behaald door Veerle Bakker (foto) en Flores Weverling. De pupillen van Bram Wassenaar hadden verschillend races en gevoelens daarbij. Veerle wist dat Maureen Koster niet te kloppen zou zijn. Toen die na 2 kilometer aanzetten kon er niemand meer volgen. Veerle moest vervolgens knokken om haar tweede plaats vast te houden. Daarin slaagde ze prima en juichend finishte ze in een tijd van 9:44.71. Flores Weverling wist dat hij met zijn persoonlijk record van enkele weken mee zou dingen naar het goud op de 3000 meter. Toen de kopgroep van drie in de laatste twee ronden het tempo nogmaals opschroefde had Flores moeite om dat te volgen. "Ik had geen superdag", maar hij kon tevreden zijn met zijn medaille op het nationale titelstrijd. Uithijgend van zijn zware race zag hij trainingsmaatje Seppe van 't Westende verdienstelijk 7e worden op de 1500 meter.

Sprinttrainer Martijn de Lange kon ook terugkijken op een geslaagde NK-weekend. Terwijl kersvers sportvrouw van Leiden Tessa van Schagen het indoorseizoen aan zich voorbij laat gaan, toonden twee jonge sprinters zich nadrukkelijk. Jamiro Elabeidi scherpte andermaal zijn persoonlijk record op de 60 meter aan tot 6.89 kwalificeerde zich daarmee voor de finale. Daarin werd hij gedeeld 5e met een tijd van 6.94 seconde. In een sterkbezette finale op de 60 meter horden stond de pas 17-jarige Janneke Lemmerzaal tussen de toppers Nadine Visser, Sharona Bakker en Anouk Vetter. Met een 7e plaats en een tijd van 8.92 mag ze volgende week met verwachtingen opnieuw afreizen naar Apeldoorn als daar de titelstrijd bij de junioren wordt gehouden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.