Nieuwsbericht

Dubbele winst Tessa van Schagen

Zaterdag liep Tessa van Schagen haar eerste wedstrijd van het zomerseizoen. In een allesbehalve zomers Lisse kwam de Leidse sprintster aan de start van de incourante 150 en 300 meter tijdens de wedstrijd om de Ter Specke Bokaal. Het leverde haar tweemaal afgetekende winst op. Bij deze eerste wedstrijd van het Lotto Nationaal Baancircuit was weliswaar niet de hele sprinttop aanwezig, maar als trainer Martijn de Lange de tijden van Tessa in historisch perspectief zet, toont het aan dat de vooruitzichten voor deze zomer prima zijn.

Als specialiste op de 100 en 200 meter ligt de 150 meter Tessa zeer goed. In de kou en regen van Lisse kwam ze tot een tijd van 17.36 en daarmee komt ze volgens zijn berekening in de top 5 allertijden op deze afstand. Europees topsprintster Dafne Schippers liep met 16.93 vorig jaar in Amsterdam de snelste tijd ooit. De 300 meter is voor Tessa wat aan de lange kant, maar de voorsprong die ze op de eerste 200 meter nam tegen een straffe wind, gaf ze niet meer uit handen. Met haar tijd van 38.21 seconden schaart de Leidse zich vlak achter de 400 meter specialisten op de allertijdenlijst.

Het grote doel voor de eerstejaars seniore is deelname af te dwingen aan het Europees kampioenschap in Zurich. Op de 200 meter heeft ze daarvoor een tijd nodig onder de 23.24 seconde. Op basis van de eerste resultaten zou dat mogelijk moeten zijn volgens trainer De Lange. Wellicht nog niet in Hoorn komende zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van het Baancircuit, maar het zou natuurlijk prachtig zijn als het haar lukt op haar eigen baan in Leiden tijdens de Gouden Spike op 14 juni.

Nick van Schagen kwam in Lisse tot 36.13 op de 300 meter. De werpers troffen het bepaald ook niet met de omstandigheden. Toch slingerde juniore Marije Efdee de kogel naar een persoonlijk record afstand van 42.14 meter en debuteerde Fleur van der Put bij het discuswerpen met 33.05 meter. Jamiro Elabeidi had als startloper van de juniorenestafetteploeg een bijdrage in de 41.55 op de 4 x 100 meter, maar blesseerde daarbij wel zijn hamstring.

Op de FOTO VAN ERK VAN LEEUWEN: Tessa van Schagen op weg naar één van haar eerste plaatsen in Lisse.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.