Nieuwsbericht

Twee wereldtitels voor Kjeld Huis

Leidenaar Kjeld Nuis heeft bij de WK afstanden in Zuid-Korea na de 1000 meter ook de 1500 meter op zijn naam geschreven.

Een dag na zijn triomf op de 1000 meter zegevierde de 27-jarige schaatser van Team LottoNL-Jumbo op de Olympic Oval in Gangneung in een tijd van 1.44,36. Daarmee onttroonde hij de Rus Denis Joeskov, die met 1.44,67 op de tweede plek eindigde. Sven Kramer pakte brons met een tijd van 1.45,50.

Nuis behaalde zaterdag op de 1000 meter zijn eerste wereldtitel ooit. Hij noemde die triomf een overwinning op zichzelf. ,,Eindelijk'', jubelde hij. Nuis kondigde meteen een aanval op de troon van Joeskov aan. De Rus won de laatste drie keer de schaatsmijl bij de WK afstanden, met Nuis vorig jaar als tweede.

De loting leverde uitgerekend een duel in de elfde en voorlaatste rit tussen de twee titelkandidaten op. Na een voor zijn doen rustige opening gaf Nuis in de resterende drie ronden vol gas. Al snel leek Joeskov verslagen, maar de Russische titelhouder bleef door knokken. Dat deed Nuis echter ook, waardoor hij zijn gedroomde zege toch veilig kon stellen.

Kramer zette in de zevende rit, met beide handen voornamelijk op zijn rug, al een scherpe tijd neer. Even leek het erop dat hij na de 5000 en 10.000 meter ook WK-goud op de 1500 meter zou gaan pakken, de afstand waarop hij sinds dit seizoen weer de juiste slag te pakken heeft. Maar het werd brons, een medaille die hij bij de WK afstanden nog nooit won. Kramer staat nu op negentien keer goud, twee keer zilver en een keer brons.

 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.