Nieuwsbericht

Dubbele Leidse waterpolowinst

De vrouwen van ZVL Hawabo zijn ook na dit weekend nog de trotse koploper in de eredivisie van het waterpolo. Heel makkelijk ging dat niet tegen Polar Bears,  de nummer drie in de eredivisie. ZVL Hawabo kwam gretig uit de startblokken en nam in de eerste periode een 6-4 voorsprong. In de tweede periode werden de rollen omgedraaid. Polar Bears kwam dichterbij en bij de rust was het verschil slechts één doelpunt: 8-7.

In de derde periode herstelde ZVZL Hawabo de marge van twee, maar Polar Bears was nog niet verslagen. De ploeg uit Ede kwam terug tot 9-9. Maar daarmee hadden de gasten hun kruit verschoten. Het werd 11-9 en uiteindelijk won de Leidse ploeg nog vrij ruim met 17-12. Brigitte Sleeking tekende voor zes doelpunten.

ZVL-Hawabo - Polar Bears: 17-12
Periodestanden: 6-4, 2-3, 5-4, 4-1
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 6, Marianne de Groot 3, Kitty Lynn Joustra 2, Marloes Cabout 2, Brenda Weber 2, Iefke van Belkum en Rozanne Voorvelt.

De Zijl

De mannen van De Zijl Zwemsport wonnen hun wedstrijd tegen ZVVS, de hekkensluiter in de eredivisie, zeer overtuigend. Direct vanaf het eerste fluitsignaal dook De Zijl er bovenop en nam al in het eerste kwart een voorsprong van 8-1. De ploeg uit Vlaardingen had niets in te brengen en keek bij de rust al tegen een achterstand aan van 16-3.

Ook in de tweede helft bleef de doelpuntenmachine van De Zijl op volle toeren draaien en kwam pas in de laatste periode, die begon bij 27-5, een beetje tot rust. Tenslotte werd het 31-5 met Tom Nederend als topscorer met acht doelpunten.

De Zijl Zwemsport – ZVVS: 31-5
Periodestanden: 8-1, 8-2, 11-2, 4-0 
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 8, Sebastiaan Goed 4, Mark Visser 4, Dino van Vendeloo 3, Jasper Haasnoot 3, Bart Turk 3, Omar Qachach 3, Menno Dalmijn, Niek van Gent en Stan van Ruiten.

BRONNEN: Vanaf de Zijlijn en waterpolo.nl

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.