Nieuwsbericht

Dubbele Leidse waterpolowinst

De vrouwen van ZVL Hawabo zijn ook na dit weekend nog de trotse koploper in de eredivisie van het waterpolo. Heel makkelijk ging dat niet tegen Polar Bears,  de nummer drie in de eredivisie. ZVL Hawabo kwam gretig uit de startblokken en nam in de eerste periode een 6-4 voorsprong. In de tweede periode werden de rollen omgedraaid. Polar Bears kwam dichterbij en bij de rust was het verschil slechts één doelpunt: 8-7.

In de derde periode herstelde ZVZL Hawabo de marge van twee, maar Polar Bears was nog niet verslagen. De ploeg uit Ede kwam terug tot 9-9. Maar daarmee hadden de gasten hun kruit verschoten. Het werd 11-9 en uiteindelijk won de Leidse ploeg nog vrij ruim met 17-12. Brigitte Sleeking tekende voor zes doelpunten.

ZVL-Hawabo - Polar Bears: 17-12
Periodestanden: 6-4, 2-3, 5-4, 4-1
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 6, Marianne de Groot 3, Kitty Lynn Joustra 2, Marloes Cabout 2, Brenda Weber 2, Iefke van Belkum en Rozanne Voorvelt.

De Zijl

De mannen van De Zijl Zwemsport wonnen hun wedstrijd tegen ZVVS, de hekkensluiter in de eredivisie, zeer overtuigend. Direct vanaf het eerste fluitsignaal dook De Zijl er bovenop en nam al in het eerste kwart een voorsprong van 8-1. De ploeg uit Vlaardingen had niets in te brengen en keek bij de rust al tegen een achterstand aan van 16-3.

Ook in de tweede helft bleef de doelpuntenmachine van De Zijl op volle toeren draaien en kwam pas in de laatste periode, die begon bij 27-5, een beetje tot rust. Tenslotte werd het 31-5 met Tom Nederend als topscorer met acht doelpunten.

De Zijl Zwemsport – ZVVS: 31-5
Periodestanden: 8-1, 8-2, 11-2, 4-0 
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 8, Sebastiaan Goed 4, Mark Visser 4, Dino van Vendeloo 3, Jasper Haasnoot 3, Bart Turk 3, Omar Qachach 3, Menno Dalmijn, Niek van Gent en Stan van Ruiten.

BRONNEN: Vanaf de Zijlijn en waterpolo.nl