Nieuwsbericht

Sportprijzen Röell en Van Schagen

De Leidse Sportprijzen 2016 gingen naar ZVL- Hawabo, Boudewijn Röell en Tessa van Schagen. De waterpolosters, de roeier en atlete werden Sportploeg, Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Evelyn van Leeuwen werd de beste aangepaste sporter Van 2016. De vorig jaar overleden De Zijl-voorzitter Albert Spijker ontving postuum de Ereprijs.

Naast Sportploeg van het jaar ZVL-Hawabo waren in de Aalmarktzaal ook het Leiden Atletiek Crossteam en de schakers van LSG Intellimagic genomineerd.

Sportman van het Jaar werd roeier en winnaar van een bronzen Olympische plak Boudewijn Röell. Hij versloeg ADO-voetballer Randy Wolters en en atleet Noah Schutte.

Europees kampioen op de estafette Tessa van Schagen pakte de titel Sportvrouw van het jaar voor zilveren medaillewinnares gij de Spelen in Rio Nicole Beukers en en baanwielrenster Laurine van Riessen.

De Aangepaste sporter van 2016 werd in Rio bronzen rolstoelbasketbalster Evelyn van Leeuwen. De andere genomineerden waren pararoeister Annika van der Meer en de dove meerkampster Lucinda Wiersema.

De allerbeste Coach van het Jaar werd Nienke van Zijp die in Rio zorgde voor goud en zilver. Zij liet ZVL-coach Tim van der Meer en de coach van Tessa de Lange, Martijn de Lange, achter haar.

Maar liefst vijf aanmoedigingsprijzen gingen naar waterpoloër Stan van Ruiten, de 13-jarige turnster Juliëtte Pijnacker, klimster Tiba Vroom, en de voetballers Gustavo Hamer (Feyenoord) en Henk van Schaik (ADO).

De LD publieksprijs werd gewonnen door Randy Wolters, voetballer van ADO.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.