Nieuwsbericht

Nipte zege schakers LSG IntelliMagic

LSG IntelliMagic boekte tegen hekkensluiter van de meesterklasse Het Witte Paard (Sas van Gent) een nipte zege: 4½-5½.

Vorig seizoen ging LSG thuis nog onderuit tegen deze ploeg, dus waarschuwde teamleider Folkert-Jan Geertsma voor onderschatting. „In de beginfase was daar echter niets van te merken. Na een vlotte remise van Edwin van Haastert gaf Mark van der Werf al na een uur pardoes zijn dame weg”, zei Geertsma.

Nog meer donkere wolken verschenen aan de hemel toen de achterstand na amper twee speeluren groter werd door een kansloze nederlaag van Eelke Wiersma (3-1). Geertsma: „Bij die achterstand en de afwezigheid van duidelijke voordeeltjes vreesde ik het ergste.” Een remiseaanbod voor Jan-Willem de Jong werd gretig aanvaard waarop Jelmer Jens met zijn remise de stand op 4-2 bracht.

Rond de tijdnoodfase kantelde de wedstrijd. Predrag Nikolic en Rudy van Wessel trokken net voor de tijdcontrole de stand gelijk. Van Wessel kreeg daarbij wat hulp van zijn tegenstander: in een lastig eindspel ging de HWP’er vreselijk in de fout waarna hij ook nog eens de bedenktijd overschreed. Arthur Pijpers tikte vervolgens met kwaliteitswinst zijn partij gedegen naar winst en met een remise van Michiel Bosman was het pleit beslecht. Geertsma: „De volgende wedstrijd is tegen koploper Kennemer Combinatie. Als we meer willen dan een tweede plek, moeten we winnen.

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.