Nieuwsbericht

Vermaas beste Nederlandse jeugd EK

Scylla-kopvrouw Kim Vermaas bereikte op het EK tafeltennis ‘onder de 21’ in het enkelspel de beste 32. In het dubbelspel haalde ze de laatste zestien.

Vermaas begon de eerste dag van EK tafeltennis ‘onder de 21’ uitstekend. In het Russische Sochi werd ze ongeslagen eerste in haar poule. Ze won na een lange wedstrijd met 4-2 van de Italiaanse verdedigster Jamila Laurenti. In haar andere wedstrijden, tegen Ilka Doval (Noorwegen) en Ema Labosova (Slowakije), stond ze zelfs geen enkele game af.

In de tweede ronde poule won Vermaas wel haar slotwedstrijd van Karolina Mynarova (4-1), maar verloor eerder op de dag van Andreea Dragoman (Roemenië) en Klara Cakol (Kroatië). Beiden keren werd het 4-2. Met name de wedstrijd tegen Cakol ging ongelukkig verloren (o.a. door gameverlies met 12-14 en twee keer 9-11).

In het dubbel won ze met Angelique Gertenbach de eerste wedstrijd. Daarna verloor het duo de achtste finales van het Belgische koppel Lisa Lung en Eline Loyen.

Kim Vermaas zette met het bereiken van de beste 32 in het enkel en de beste 16 in het dubbel de beste prestatie neer van de Nederlandse deelnemers.