Nieuwsbericht

Vermaas beste Nederlandse jeugd EK

Scylla-kopvrouw Kim Vermaas bereikte op het EK tafeltennis ‘onder de 21’ in het enkelspel de beste 32. In het dubbelspel haalde ze de laatste zestien.

Vermaas begon de eerste dag van EK tafeltennis ‘onder de 21’ uitstekend. In het Russische Sochi werd ze ongeslagen eerste in haar poule. Ze won na een lange wedstrijd met 4-2 van de Italiaanse verdedigster Jamila Laurenti. In haar andere wedstrijden, tegen Ilka Doval (Noorwegen) en Ema Labosova (Slowakije), stond ze zelfs geen enkele game af.

In de tweede ronde poule won Vermaas wel haar slotwedstrijd van Karolina Mynarova (4-1), maar verloor eerder op de dag van Andreea Dragoman (Roemenië) en Klara Cakol (Kroatië). Beiden keren werd het 4-2. Met name de wedstrijd tegen Cakol ging ongelukkig verloren (o.a. door gameverlies met 12-14 en twee keer 9-11).

In het dubbel won ze met Angelique Gertenbach de eerste wedstrijd. Daarna verloor het duo de achtste finales van het Belgische koppel Lisa Lung en Eline Loyen.

Kim Vermaas zette met het bereiken van de beste 32 in het enkel en de beste 16 in het dubbel de beste prestatie neer van de Nederlandse deelnemers.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.