Nieuwsbericht

ZVL Hawabo en De Zijl missen finale

De finales om de nationale waterpolobekers zullen het voor het eerste sinds lange tijd moeten stellen zonder Leidse inbreng. Dit weekeinde werd zowel ZVL Hawabo bij de vrouwen als De Zijl Zwemsport bij de mannen uitgeschakeld door het Utrechtse UZSC.

Bij de vrouwen werd de nationale beker de afgelopen vijf jaar gewonnen door ZVL, maar nu zal er dus een andere naam in het kleinood worden gegraveerd. Ook de eerste beker ooit voor De Zijl komt dit jaar nog niet in de prijzenkast van de club.

De mannen van De Zijl speelden twee keer gelijk. Zaterdag werd het in Leiden 12-12 en ook zondag kwam er in Utrecht geen winnaar. Er werd afgesloten op 6-6. Omdat UZSC, zo is de regel nu eenmaal, meer doelpunten had gemaakt in de uitwedstrijd, gaat deze ploeg naar de finale.

De vrouwen van ZVL Hawabo verloren zaterdag in De Zijl met 10-11 en konden dat kleine verschil in Utrecht niet goedmaken. De koploper in de eredivisie, die vorige week in een reguliere wedstrijd nog won van UZSC, verloor in de Domstad ook de tweede wedstrijd. Het werd 10-9.

De finales zijn op 12 maart in het Hofbad van Den Haag en gaan tussen UZSC en Polar Bears bij de mannen en tussen UZSC en Widez GZC Donk bij de vrouwen.

Karateristieken zaterdag

ZVL-Hawabo – UZSC 10-11
Periodestanden: 2-2, 5-2, 2-5, 1-2
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt, Brenda Weber, Brigitte Sleeking, Kitty Lynn Joustra en Chrissie Thomlinson.

De Zijl Zwemsport – UZSC 12-12
Periodestanden: 3-4, 4-3, 2-2, 3-3
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 4, Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Sebastiaan Goed 2, Stan van Ruiten en Menno Dalmijn.

Karakteristieken zondag

volgen later