Nieuwsbericht

ZVL Hawabo en De Zijl missen finale

De finales om de nationale waterpolobekers zullen het voor het eerste sinds lange tijd moeten stellen zonder Leidse inbreng. Dit weekeinde werd zowel ZVL Hawabo bij de vrouwen als De Zijl Zwemsport bij de mannen uitgeschakeld door het Utrechtse UZSC.

Bij de vrouwen werd de nationale beker de afgelopen vijf jaar gewonnen door ZVL, maar nu zal er dus een andere naam in het kleinood worden gegraveerd. Ook de eerste beker ooit voor De Zijl komt dit jaar nog niet in de prijzenkast van de club.

De mannen van De Zijl speelden twee keer gelijk. Zaterdag werd het in Leiden 12-12 en ook zondag kwam er in Utrecht geen winnaar. Er werd afgesloten op 6-6. Omdat UZSC, zo is de regel nu eenmaal, meer doelpunten had gemaakt in de uitwedstrijd, gaat deze ploeg naar de finale.

De vrouwen van ZVL Hawabo verloren zaterdag in De Zijl met 10-11 en konden dat kleine verschil in Utrecht niet goedmaken. De koploper in de eredivisie, die vorige week in een reguliere wedstrijd nog won van UZSC, verloor in de Domstad ook de tweede wedstrijd. Het werd 10-9.

De finales zijn op 12 maart in het Hofbad van Den Haag en gaan tussen UZSC en Polar Bears bij de mannen en tussen UZSC en Widez GZC Donk bij de vrouwen.

Karateristieken zaterdag

ZVL-Hawabo – UZSC 10-11
Periodestanden: 2-2, 5-2, 2-5, 1-2
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt, Brenda Weber, Brigitte Sleeking, Kitty Lynn Joustra en Chrissie Thomlinson.

De Zijl Zwemsport – UZSC 12-12
Periodestanden: 3-4, 4-3, 2-2, 3-3
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 4, Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Sebastiaan Goed 2, Stan van Ruiten en Menno Dalmijn.

Karakteristieken zondag

volgen later

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.