Nieuwsbericht

ZZ Leiden wint slechte wedstrijd

Uiteindelijk kwam er nog een ‘normale’ eindstand op het scorebord als resultaat van Zorg en Zekerheid Leiden tegen BSW Weert: 78-62. En dus was het publiek in de volle Vijf Meihal (onder andere door 300 jeugdleden van BS Leiden en een gelijk aantal andere uitgenodigde kinderen) tenslotte nog tevreden. Als totale wedstrijd kreeg het duel echter een dikke onvoldoende. ZZ Leiden begon en eindigde goed, maar wat er in de kwarten twee en drie af en toe gebeurde, deed pijn aan de ogen.

Bij 15-4 na de vierde dunk van Leidse makelij leek het een leuke avond te gaan worden, maar het hoofdstuk ‘Hoe vermaak ik mijn publiek’ werd onmiddellijk dichtgeslagen. Weert kreeg volop de kans om terug te komen in de wedstrijd en deed dat dan ook via 17-12 (einde eerste kwart) en zelfs de eerste voorsprong op twee minuten van de rust. De 28-30 werd gemaakt door nota bene Kasper Averink, één van de sporadische echte Leidenaars onder de spelers in de wedstrijd.

Even later ging de ploegen naar de kleedkamers bij 30-35, een beschamende tussenstand voor de nummer drie van de Dutch Basketball League tegen de hekkensluiter van die hoogste afdeling. Echt angst dat Weert voor een geweldige stunt zou gaan zorgen was er natuurlijk niet. Leiden zou toch zeker wel gaan winnen van Weert? Tenslotte was het op de kop af negen jaar geleden dat de Limburgers een wedstrijd wonnen in de Vijf Meihal. Op 5 februari 2008 werd het 73-94. Toen echter was het de laatste jaren financieel worstelende Weert een veel betere ploeg en stond ZZ Leiden nog in de kinderschoenen.

Het duurde tot 2:38 van het einde van het derde kwart, voordat de achterstand werd omgezet in een voorsprong. Daviyon Draper zorgde vanaf de vrije worplijn voor 48-47. Dat bleek een tik voor de ploeg uit Limburg, want in korte tijd liep de marge op tot rond de acht punten en waagde de DJ van dienst het om het publiek op te zwepen met feestmuziek. Daar was, gezien de wedstrijd, niet echt reden voor, maar het werd toch nog een soort van gezellig in de Vijf Meihal, waar het eindsignaal klonk bij 78-62.

ZZ Leiden-BSW Weert 78-62 (17-12, 13-23, 25-12 en 23-15)
Scores Leiden: Koenis 15 (10 rebounds), Voorn 13 (3 driepunters), Draper 13, Kherrazi 12 (8 rebounds), Lee 11 (9 rebounds, 6 assists), Jansen 8, Enobakhare 2 (3 blocks), Ververs 2 en Versteeg 2. Topscorers Weert: Van Ravensteijn 11 en Eduardo 11.

Tekst: Jan van der Nat (TSL)
Op de foto van Richard Koolen: Thomas Koenis, die een double double liet noteren met 15 punten en 10 rebounds.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.