Nieuwsbericht

Halve finales ZVL Hawabo en De Zijl

Dit weekend staan de halve finales van de KNZB Beker bij het waterpolo op het programma. Zowel ZVL-Hawabo als De Zijl Zwemsport zitten nog in het toernooi en nemen het dit weekend beide op tegen UZSC. Een pittige loting want bij de heren is UZSC de koploper in de dames eredivisie en bij de dames was UZSC de koploper tot afgelopen weekend toen ze misschien toch wel iets verrassend onderuit gingen tegen ZVL-Hawabo en die is nu de koploper.

Als we de cijfers er even bij pakken dan zien we dat ZVL-Hawabo tot nu toe een 10-10 in Utrecht speelde in de laatste seconde scoorde Iefe van Belkum toen de gelijkmaker en afgelopen zondag wisten de dames van ZVL te winnen in eigen huis (11-7). Het verschil tussen ZVL en UZSC zit hem een beetje in het aantal speelsters bij UZSC die voor het Nederlands team uitkoment, maar goed tot nu toe blijkt dit nog niet echt een voordeel te zijn, want in de onderlinge duels komen ze tot nu toe niet verder dan een gelijkspel en een nederlaag en in de competitie staan ze ook tweede. Ja misschien is dan toch de harde werklust van de Leidse dames was het verschil maakt, en laten we dit weekend dat dan nog maar is doen!

Ja en dan de heren van de Zijl Zwemsport, als we kijken naar het eerste duel dit seizoen in Utrecht toen gingen de Leidenaren hard onderuit met 14-7, maar goed dit was in een periode dat de ploeg nog ingespeeld moest raken op nieuwe coach Ron v/d Harst en die heeft inmiddels zijn draai gevonden in Leiden, en als we dan het 2e duel erbij pakken tussen beide ploegen dan zien we dat de Zijl Zwemsport flink gegroeid is want zelfs koploper UZSC wist niet in Leiden te winnen en sterker nog ze gingen verrassend met 9-5 onderuit!

Zaterdag 4 februari
Zwembad de Zijl
19:00 uur: ZVL-Hawabo vs UZSC
20:30 uur: De Zijl Zwemsport vs UZSC

Zondag 5 februari 
Zwembad de Krommerijn, Utrecht
18:30 uur: UZSC vs ZVL-Hawabo
20:00 uur: UZSC vs de Zijl Zwemsport

BRON: Vanaf de Zijlijn

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.