Nieuwsbericht

Halve finales ZVL Hawabo en De Zijl

Dit weekend staan de halve finales van de KNZB Beker bij het waterpolo op het programma. Zowel ZVL-Hawabo als De Zijl Zwemsport zitten nog in het toernooi en nemen het dit weekend beide op tegen UZSC. Een pittige loting want bij de heren is UZSC de koploper in de dames eredivisie en bij de dames was UZSC de koploper tot afgelopen weekend toen ze misschien toch wel iets verrassend onderuit gingen tegen ZVL-Hawabo en die is nu de koploper.

Als we de cijfers er even bij pakken dan zien we dat ZVL-Hawabo tot nu toe een 10-10 in Utrecht speelde in de laatste seconde scoorde Iefe van Belkum toen de gelijkmaker en afgelopen zondag wisten de dames van ZVL te winnen in eigen huis (11-7). Het verschil tussen ZVL en UZSC zit hem een beetje in het aantal speelsters bij UZSC die voor het Nederlands team uitkoment, maar goed tot nu toe blijkt dit nog niet echt een voordeel te zijn, want in de onderlinge duels komen ze tot nu toe niet verder dan een gelijkspel en een nederlaag en in de competitie staan ze ook tweede. Ja misschien is dan toch de harde werklust van de Leidse dames was het verschil maakt, en laten we dit weekend dat dan nog maar is doen!

Ja en dan de heren van de Zijl Zwemsport, als we kijken naar het eerste duel dit seizoen in Utrecht toen gingen de Leidenaren hard onderuit met 14-7, maar goed dit was in een periode dat de ploeg nog ingespeeld moest raken op nieuwe coach Ron v/d Harst en die heeft inmiddels zijn draai gevonden in Leiden, en als we dan het 2e duel erbij pakken tussen beide ploegen dan zien we dat de Zijl Zwemsport flink gegroeid is want zelfs koploper UZSC wist niet in Leiden te winnen en sterker nog ze gingen verrassend met 9-5 onderuit!

Zaterdag 4 februari
Zwembad de Zijl
19:00 uur: ZVL-Hawabo vs UZSC
20:30 uur: De Zijl Zwemsport vs UZSC

Zondag 5 februari 
Zwembad de Krommerijn, Utrecht
18:30 uur: UZSC vs ZVL-Hawabo
20:00 uur: UZSC vs de Zijl Zwemsport

BRON: Vanaf de Zijlijn