Nieuwsbericht

Scylla gelijk tegen koploper

In de eredivisie speelden de vrouwen van Scylla zondag gelijk tegen Dozy Den Helder. In het Scylla Tafeltenniscentrum kwam het team zelfs met 3-1 voor, maar Dozy Den Helder wist nog net een nederlaag te voorkomen. Kopvrouw Kim Vermaas bleef vrij eenvoudig ongeslagen. Tegen Melanie Bierdrager lag dit in de verwachting. Opvallend was echter dat ze zelfs tegen de sterke Ana Gogorita nauwelijks in de problemen kwam (3-1 winst; 11-6 in de beslissende game). Het derde punt voor Scylla werd gescoord door Marlotte Staps, die in een spannende wedstrijd in vijf games van Yoeke Gunsing won. Bijna won ook Esmee van Marwijk van Gunsing, maar met 8-11 in de beslissende vijfde game kwam ze net te kort.

Hoewel het 3-3 gelijkspel tegen de koploper uit de eredivisie natuurlijk niet slecht was bleven de Leidenaren achter met het idee dat er meer in had gezeten. Of dit ook gevolgen zal hebben voor het bereiken van de playoffs was moet nog blijken, maar feit is dat de voorsprong op de nummer vijf van de competitie, Lybrae Heerlen, dit weekeinde terugliep tot vier punten. Op het oog nog een veilige voorsprong, ware het niet dat de ploeg uit Heerlen zich vanaf dit weekend versterkt weet met de aanwezigheid van de sterke Chinese speelster Zhuo Xu. De eerstvolgende wedstrijd van Scylla zal meer duidelijkheid moeten geven over de onderlinge krachtsverhoudingen. Dan treffen beide ploegen elkaar in een rechtstreeks duel. Die wedstrijd zal echter pas op 19 februari plaats vinden. Voor Kim Vermaas staat er eerst nog een andere krachttoer voor de deur. Vandaag (maandag) vertrekt ze naar het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar in het Russische Sochi. De twee overwinningen van dit weekend zijn een goede opsteker om ook dat toernooi met vertrouwen in te gaan.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.