Nieuwsbericht

Dukes klopt DIOK in tweede helft

DIOK wilde afgelopen weekeinde in Den Bosch tegen de Dukes een positief vervolg geven aan de overwinning van vorige week op Amstelveen. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en hielden elkaar voor rust met 0-0 nog in evenwicht, voordat de Bosschenaren in het tweede bedrijf alsnog de winst met 19-7 naar zich toe trokken.

De Dukes behoren al jaren tot de top 3 van Nederland, maar beleven - net als DIOK overigens - een grillig seizoen. Waar de Bossche ploeg deze week afscheid nam van hun hoofdcoach in de hoop een einde te maken aan de slechte resultaten, maakt DIOK-coach Robert Broers van de nood juist een deugd; jonge talenten krijgen volop speeltijd en zo de kans om verder te rijpen op het hoogste niveau. De resultaten zitten weliswaar niet altijd mee, het spelplezier is er niet minder om. Zo ook dit weekend. 

In de eerste helft voltrok zich een gelijk opgaande strijd, maar het lukte beide teams maar niet om tot scoren te komen. Saai was het overigens niet; maar dat was niet alleen positief. Even leek een opstootje uit de hand te lopen, maar na twee rode kaarten (1 voor DIOK) en een gele kaart keerde de rust alsnog terug. Tot aan de rust wisten beide ploegen nog steeds niet te scoren dus bleef het voorlopig nog even 0-0. DIOK begon daarna rommelig aan de tweede helft en daar kon de thuisploeg met twee snelle try's van profiteren: 14-0. DIOK herpakte zich goed en kwam met nog twintig minuten te spelen vanuit een voorwaartsentry van captain Ross Bennie Coulson terug tot 14-7. Het leek nog even spannend te worden, maar toen de Dukes even later de 19-7 scoorden was de wedstrijd alsnog gelopen.

Jammer, maar niet getreurd. DIOK weet dat het geduldig door moet bouwen aan ervaring in de ploeg en wisselende resultaten horen daar helaas een beetje bij. Bovendien weet DIOK dat het volgende week weer een nieuwe kans krijgt, wanneer het thuis speelt tegen de studenten van Ascrum. Geen makkelijke klus overigens, getuige hun nipte 10-3 nederlaag tegen de Hookers dit weekend.

Foto: Els Barnas

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.