Nieuwsbericht

ZVL Hawabo neemt koppositie over

ZVL Hawabo is terug op de plaats, die het vorig seizoen van de eerste tot en met de laatste dag in beslag nam: de koppositie in de eredivisie. In een dubbelweekeinde werd niet alleen zaterdag van De Zaan gewonnen met 12-5, maar werd zondag ook afgerekend met UZSC, de ploeg uit Utrecht die koploper was in de eredivisie. Het werd 11-7 voor de Leidse vrouwen, die vooral in de beginfase gehakt maakten van UZSC.

ZVL Hawabo maakte in de eerste periode perfect gebruik van de man-meer-situaties. Daaruit werd in de eerste acht minuten liefst vier keer gescoord. Die doelpunten kwamen op naam van Rozanne Voorvelt, Iefke van Belkum (2) en Marianne de Groot. Omdat tussendoor ook Marloes Cabout nog twee keer scoorde (een lob en een afstandsschot), was het na het eerste kwart al 6-0 voor ZVL Hawabo.

Daar kwam in de tweede periode nog een zevende Leidse treffer bij (Van Belkum), alvorens de Utrechtse ploeg de hatelijke nul van het scorebord kon schieten. Daarmee was wél de ban gebroken, want UZSC scoorde vier keer op rij, waardoor het bij 7-4 toch weer een echte wedstrijd leek te gaan worden. ZVL hield echter de marge in stand via de vierde treffer van Iefke van Belkum en een doelpunt van Malissa van Rijn.

Omdat in het derde kwart ook Marloes Cabout nog een keer scoorde, haar derde treffer van het duel, bleef het gaatje in takt en was het met nog één periode te spelen 10-6. Toen Van Belkum in het begin van de vierde periode haar vijfde doelpunt liet aantekenen, was het pleit beslecht. UZSC scoorde nog één keer tegen, maar de winst kwam voor ZVL Hawabo niet meer in gevaar.

ZVL Hawabo – UZSC 11-7.
Periodestanden: 6-0, 1-2, 3-4 en 1-1
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Marloes Cabout 3, Rozanne Voorvelt, Marianne de Groot en Malissa van Rijn.

ZVL-Hawabo - ZV De Zaan 12-5
Periodestanden: 3-0, 2-1, 2-2, 5-2
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum 2, Isis Keijzer 2, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Marianne de Groot en Kitty Lynn Joustra.

Op de foto: Iefke van Belkum, die tegen UZSC vijf keer scoorde.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.