Nieuwsbericht

ZVL Hawabo neemt koppositie over

ZVL Hawabo is terug op de plaats, die het vorig seizoen van de eerste tot en met de laatste dag in beslag nam: de koppositie in de eredivisie. In een dubbelweekeinde werd niet alleen zaterdag van De Zaan gewonnen met 12-5, maar werd zondag ook afgerekend met UZSC, de ploeg uit Utrecht die koploper was in de eredivisie. Het werd 11-7 voor de Leidse vrouwen, die vooral in de beginfase gehakt maakten van UZSC.

ZVL Hawabo maakte in de eerste periode perfect gebruik van de man-meer-situaties. Daaruit werd in de eerste acht minuten liefst vier keer gescoord. Die doelpunten kwamen op naam van Rozanne Voorvelt, Iefke van Belkum (2) en Marianne de Groot. Omdat tussendoor ook Marloes Cabout nog twee keer scoorde (een lob en een afstandsschot), was het na het eerste kwart al 6-0 voor ZVL Hawabo.

Daar kwam in de tweede periode nog een zevende Leidse treffer bij (Van Belkum), alvorens de Utrechtse ploeg de hatelijke nul van het scorebord kon schieten. Daarmee was wél de ban gebroken, want UZSC scoorde vier keer op rij, waardoor het bij 7-4 toch weer een echte wedstrijd leek te gaan worden. ZVL hield echter de marge in stand via de vierde treffer van Iefke van Belkum en een doelpunt van Malissa van Rijn.

Omdat in het derde kwart ook Marloes Cabout nog een keer scoorde, haar derde treffer van het duel, bleef het gaatje in takt en was het met nog één periode te spelen 10-6. Toen Van Belkum in het begin van de vierde periode haar vijfde doelpunt liet aantekenen, was het pleit beslecht. UZSC scoorde nog één keer tegen, maar de winst kwam voor ZVL Hawabo niet meer in gevaar.

ZVL Hawabo – UZSC 11-7.
Periodestanden: 6-0, 1-2, 3-4 en 1-1
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Marloes Cabout 3, Rozanne Voorvelt, Marianne de Groot en Malissa van Rijn.

ZVL-Hawabo - ZV De Zaan 12-5
Periodestanden: 3-0, 2-1, 2-2, 5-2
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum 2, Isis Keijzer 2, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Marianne de Groot en Kitty Lynn Joustra.

Op de foto: Iefke van Belkum, die tegen UZSC vijf keer scoorde.