Nieuwsbericht

Zes goals Spijker onvoldoende

Zes doelpunten van Roeland Spijker (foto) bleken niet voldoende voor De Zijl om de wedstrijd tegen Amersfoort te winnen. Spijker had drie kwarten nodig voor zijn opvallende productie en na die drie kwarten stond De Zijl dan ook voor met 9-7. In het slotkwart kwam Amersfoort er echter toch nog overheen en nam met 10-12 de punten mee naar huis.

Het was een vervelende nederlaag voor de Leidse ploeg, die het overigens moest stellen zonder de geschorste coach Ron van der Harst. De Zijl had kunnen klimmen naar de vijfde plek op de ranglijst, maar moet het nu voorlopig doen met plaats zeven. Dat is nog voldoende voor deelname aan de playoffs, maar het team voelt de hete adem in de nek van De Ham, dat één puntje minder heeft en ook van Polar Bears en GZC Donk, die twee punten minder hebben.

De Zijl Zwemsport - ZPC Amersfoort 10-12
Periodestanden: 4-3, 2-3, 3-1, 1-5
Doelpunten De Zijl: Roeland Spijker 6, Tom Nederend 3, Thijs Versluis.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.