Nieuwsbericht

Laatste seconden nekken De Zijl

Voor de neutrale toeschouwer was het smullen in het zwembad van Ede. Polar Bears en De Zijl waren goed aan elkaar gewaagd. Hoewel de thuisploeg in de derde periode uitliep naar 10-7, kwam De Zijl in het slotbedrijf volledig terug. Twaalf seconden voor tijd prikte Tom Nederend (foto) de 11-12 raak en leken de bezoekers met de winst huiswaarts te kunnen keren, maar in een zinderend slot kreeg Polar Bears met nog drie seconden op de klok een strafworp. Noel Hoppener liet dit buitenkansje niet onbenut, waardoor de punten uiteindelijk werden gedeeld.

Polar Bears - De Zijl Zwemsport 12-12
Periodestanden: 2-3, 4-2, 4-3, 2-4
Doelpunten De Zijl: Dino van Vendeloo 3, Thijs Versluis 3, Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Omar Qachach en Sebastiaan Goed.

ZVL Hawabo

Meer nog dan de eenvoudige zege in Nijverdal tegen Het Ravijn, zal de nederlaag van GZC Donk bij Polar Bears voor een glimlach hebben gezorgd bij de vrouwen van ZVL Hawabo. In het ‘Verre Oosten’ werd het 5-15 in een duel, dat bij de rust (3-9) al lang en breed beslist was. De productie aan Leidse zijde werd keurige verdeeld. Vier vrouwen maakten drie doelpunten: De Groot, Schuijt, Van Rijn en Cabout.

Door het 7-6 verlies van GZC Donk in Ede klom ZVL Hawabo naar de tweede plaats. Het is razend spannend aan de top, want UZSC staat op 26 punten uit tien wedstrijden, ZVL op 25 en GZC op 24. Dat wordt dus nog een keihard gevecht om de eerste plek, die in de playoffs maximaal thuisvoordeel geeft.

Het Ravijn - ZVL-Hawabo 5-15
Periodestanden: 2-5, 1-4, 0-3, 2-3
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Roline Schuijt 3, Malissa van Rijn 3, Marloes Cabout 3, Isis Keijzer, Iefke van Belkum en Brigitte Sleeking.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.