Nieuwsbericht

Workshop Het ontwikkelen van een Olympische mindset…

Topsport Leiden en het Leonardo College nodigen jou graag uit voor een nieuwe workshop die jouw mentale weerbaarheid in de (top)sport kan verbeteren.

Donkere wolken…
Heb jij weleens die blokkade gevoeld in de sport of faalangst toen het echt moest gebeuren? Iedereen voelt weleens de vermindering van de concentratie, de aandacht of het controlegevoel, besluiteloosheid, verward zijn, onzekerheid, angst, zwartgalligheid of je overweldigd voelen of verkeerde tactische beslissingen nemen, opgejaagd gaan schieten, de laatste serie afraffelen om ‘er van af te zijn’ of je geen goede teamsporter meer voelen.

En jij wilt naar de Olympische Spelen? Laten wij daar dan aan gaan werken…!

De workshop Het ontwikkelen van een Olympische mindset wordt gegeven door sportpsycholoog Lex Duvekot, geholpen door Nicole Beukers, toproeister die deze zomer in Rio de Janeiro nog een knappe Olympische zilver medaille veroverde, maar ook mentaal mindere tijden heeft gekend.
Lex en Nicole gaan het over al die gevoelens hebben en vooral over hoe ze te voorkomen. Het wordt dus een interessante avond.


De workshop wordt gehouden op dinsdag 17 januari 2017 om 19.00 uur in het Leonardo College. De toegang is gratis De avond is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden, jong en oud, sportend, coachend of ondersteunend. Alleen, gezien de verwachte grote belangstelling dien je je wel even van tevoren aan te melden via email: info@topsportleiden.nl

De Thema-avond Het ontwikkelen van een Olympische mindset is een gezamenlijk initiatief van Topsport Leiden, het Leonardo College en Cursussportpsychologie.nl®

17 januari 2017

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.