Nieuwsbericht

ZVL Hawabo zonder zege naar huis

De waterpolosters van ZVL Hawabo hebben de laatste voorronde van de Euro League zonder overwinning afgesloten. Zaterdagavond was UVSE Boedapest met 16-11 te sterk voor de Leidse formatie en zondagochtend kon de ploeg van coach Tim van der Meer ook Plebiscito Padova niet bijbenen: 6-11.

Bij Van der Meer overheerste zondag een ‘klotegevoel’. Niet per se de nederlaag tegen Padova deed pijn, meer de manier waarop. ZVL had vooraf nog een minieme kans om de laatste de bereiken. Daarvoor was een overwinning met vijf doelpunten nodig en bovendien mocht favoriet Boedapest niet van Messina verliezen. dat laatste gebeurde, dat eerste bij lange na niet. Het was ook een schier onmogelijke opgave, maar: ,,Er zijn wel gekkere dingen gebeurd in polo’’, vond Van der Meer, wellicht tegen beter weten in.

,,We gingen de wedstrijd in met de instelling om hem te winnen. Je kunt niet denken aan vijf doelpunten verschil. Pas als de wedstrijd is gevorderd en je staat voor, kun je daar vol voor gaan.’’

Het liep compleet anders. ZVL was niet scherp en liet zich volledig overrompelen door de Italiaanse ploeg. Na een kwart was de achterstand al 5-1 en konden alle plannen de prullenbak in. ,,En dat na een dijk van een wedstrijd op zaterdag’’, stelde Van der Meer vast.

Die dag, tegen topploeg UVSE uit Boedapest, toonde de Leidse ploeg dat er wel degelijk muziek in zit. ZVL speelde stukken beter dan vrijdagavond, maar merkte dat het nog te licht is voor Europese topwedstrijden. Op de kunnen van hun kunnen spelend, werden op beslissende momenten man-meer-situaties (twee keer Brigitte Sleeking) gemist of open kansen (Kitty Lynn Joustra) niet benut. Beiden zijn jeugdinternational, met een hoop potentie.

Pas in het derde kwart konden de Hongaarsen het verschil maken en plaatsten zij de beslissende tussensprint van 9-10 naar 9-14 om op 11-16 te eindigen. ,,UVSE is echt top. Vorig jaar werden ze tweede in de Champions League. Met die nederlaag kon ik leven. Dan stap je met een goed gevoel het water uit. Met die van vrijdag tegen Messina niet. Daar hebben we het laten liggen. We speelden gewoon niet goed. En dat je zo begint als vandaag is klote. Ik weet niet waar het aan lag. Ik ga maar eens rustig de beelden terugkijken eerst.’’

De Europese uitschakeling is uiteraard geen ramp. Met het overleven van de eerste voorronde leverde ZVL al en meer dan behoorlijke prestatie met de grotendeels zeer jonge ploeg. Van der Meer beschouwt het al een leerproces voor de landskampioen, die door de terugkeer van de internationals in de competitie, niet meer zo superieur is in de eredivisie als vorig seizoen. ,,Dit is een heel waardevolle les, waar we de rest van het seizoen alleen maar profijt van hebben en waar we de komende jaren allen maar van haan groeien.’’

Plebiscito Padova-ZVL Hawabo 11-6 (5-1, 3-2, 2-1 en 1-2).
Doelpunten ZVL: De groot 2, Sleeking, Voorvelt, Van Belkum en Weber.

Tekst: Gertjan van Geen/Leidsch Dagblad
Foto: ZVL Hawabo

 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.