Nieuwsbericht

ZVL Hawabo verliest ook tweede duel

De vrouwen van ZVL Hawabo en ook coach Tim van der Meer wisten tevoren dat de openingswedstrijd van de tweede fase van de Euro League cruciaal zou zijn om een kans te maken op een vervolg van het toernooi. Dat duel tegen Messina werd echter vrijdagavond verloren (13-9), met als gevolg dat een stunt nodig was tegen favoriet UVSE uit Boedapest.

De ploeg uit Hongarije voelde echter geen enkele aandrang tot medewerking daaraan en heerste in de wedstrijd zaterdag van begin tot eind. ZVL Hawabo bleef tot halverwege goed volgen (9-7 achter, na 5-4 in het eerste kwart), maar moest de geroutineerde tegenstander in de tweede helft laten gaan. Via 14-9 aan het einde van het derde kwart werd het uiteindelijk 16-11.

Zondagochtend om 10:30 uur speelt ZVL Hawabo de laatste wedstrijd. Dan is Plebiscito Padova (Ita) de tegenstander.

UVSE - ZVL 16-11 (5-4, 4-3, 5-2 en 2-2).
Doelpunten ZVL: De Groot 4, Van Rijn 2, Van Belkum 2, Sleeking, Cabout en Joustra.

Stunt van De Zijl

Een wetmatigheid in de sport zegt dat, hoe langer je ongeslagen blijft, hoe dichterbij de eerste nederlaag komt. UZSC, koploper in de eredivisie waterpolo met elf zeges en een gelijkspel in twaalf wedstrijden, kent nu de betekenis van die slogan. In zwembad De Zijl moest de Utrechtse ploeg voor de eerste keer buigen. Voor De Zijl dus, dat vooral in de tweede helft uitstekend speelde en in de laatste twee kwarten de 4-4 van de eerste helft omboog in een 9-5 overwinning.

Een prima prestatie van de Leidse ploeg, die wat steviger in de subtop plaatsnam en wellicht met deze zege, die tenslotte maar weinig ploegen gegeven is, de basis heeft gelegd voor een plekje in de play-offs aan het einde van het seizoen.

De Zijl - UZSC 9-5 (1-1, 3-3, 3-0 en 2-1)

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.