Nieuwsbericht

ZVL Hawabo verliest ook tweede duel

De vrouwen van ZVL Hawabo en ook coach Tim van der Meer wisten tevoren dat de openingswedstrijd van de tweede fase van de Euro League cruciaal zou zijn om een kans te maken op een vervolg van het toernooi. Dat duel tegen Messina werd echter vrijdagavond verloren (13-9), met als gevolg dat een stunt nodig was tegen favoriet UVSE uit Boedapest.

De ploeg uit Hongarije voelde echter geen enkele aandrang tot medewerking daaraan en heerste in de wedstrijd zaterdag van begin tot eind. ZVL Hawabo bleef tot halverwege goed volgen (9-7 achter, na 5-4 in het eerste kwart), maar moest de geroutineerde tegenstander in de tweede helft laten gaan. Via 14-9 aan het einde van het derde kwart werd het uiteindelijk 16-11.

Zondagochtend om 10:30 uur speelt ZVL Hawabo de laatste wedstrijd. Dan is Plebiscito Padova (Ita) de tegenstander.

UVSE - ZVL 16-11 (5-4, 4-3, 5-2 en 2-2).
Doelpunten ZVL: De Groot 4, Van Rijn 2, Van Belkum 2, Sleeking, Cabout en Joustra.

Stunt van De Zijl

Een wetmatigheid in de sport zegt dat, hoe langer je ongeslagen blijft, hoe dichterbij de eerste nederlaag komt. UZSC, koploper in de eredivisie waterpolo met elf zeges en een gelijkspel in twaalf wedstrijden, kent nu de betekenis van die slogan. In zwembad De Zijl moest de Utrechtse ploeg voor de eerste keer buigen. Voor De Zijl dus, dat vooral in de tweede helft uitstekend speelde en in de laatste twee kwarten de 4-4 van de eerste helft omboog in een 9-5 overwinning.

Een prima prestatie van de Leidse ploeg, die wat steviger in de subtop plaatsnam en wellicht met deze zege, die tenslotte maar weinig ploegen gegeven is, de basis heeft gelegd voor een plekje in de play-offs aan het einde van het seizoen.

De Zijl - UZSC 9-5 (1-1, 3-3, 3-0 en 2-1)