Nieuwsbericht

Mastertitels Eerland en Gommers

Britt Eerland, de als nummer 1 geplaatste international, heeft zondag in het Scylla Tafeltenniscentrum de Mastertiel bij de vrouwen gewonnen. In de halve finale won ze van Scylla-speelster Kim Vermaas. Vermaas wist nog wel de eerste game te winnen maar daarna was het toch Eerland die liet zien waarom ze als eerste geplaatst was. Ook in de finale was dat duidelijk. Ana Gogorita kon proberen wat ze wilde, maar Eerland was haar op alle fronten de baas. Zonder een game te verliezen wist Eerland haar eerste Masterstitel binnen te slepen.

Bij de mannen ging de titel naar Rajko Gommers, die in een eerder stadium al in een mooie wedstrijd Scylla-speler Kazeem Nasiru versloeg. Na winst in de halve finale op Barry Wijers trof Gommers in de finale Ewout Oostwouder. De oud-Scyllaan, al een keer eerder winnaar van de Masters, leek aanvankelijk over Gommers heen te walsen en kwam maar liefst met 3-0 in games voor. Maar op het moment dat niemand meer iets voor de kansen van Gommers gaf draaide de wedstrijd. Na met een kantbal de 4e game te hebben gewonnen was Gommers terug in de wedstrijd. Daarna was het Oostwouder die steeds meer achter de feiten aanliep. Uiteindelijk was het Gommers die met 4-3 zijn tweede Masterstitel opeiste.

Scylla feliciteert beide winnaars van harte met hun titel. De afgelopen dagen hebben weer eens laten zien hoe belangrijk de Masters zijn en wat een kwaliteit er geboden wordt. Het publiek heeft in Leiden, en via de livestream, kunnen genieten van toptafeltennis.

Op de foto: de top-vier bij de vrouwen.