Nieuwsbericht

Mastertitels Eerland en Gommers

Britt Eerland, de als nummer 1 geplaatste international, heeft zondag in het Scylla Tafeltenniscentrum de Mastertiel bij de vrouwen gewonnen. In de halve finale won ze van Scylla-speelster Kim Vermaas. Vermaas wist nog wel de eerste game te winnen maar daarna was het toch Eerland die liet zien waarom ze als eerste geplaatst was. Ook in de finale was dat duidelijk. Ana Gogorita kon proberen wat ze wilde, maar Eerland was haar op alle fronten de baas. Zonder een game te verliezen wist Eerland haar eerste Masterstitel binnen te slepen.

Bij de mannen ging de titel naar Rajko Gommers, die in een eerder stadium al in een mooie wedstrijd Scylla-speler Kazeem Nasiru versloeg. Na winst in de halve finale op Barry Wijers trof Gommers in de finale Ewout Oostwouder. De oud-Scyllaan, al een keer eerder winnaar van de Masters, leek aanvankelijk over Gommers heen te walsen en kwam maar liefst met 3-0 in games voor. Maar op het moment dat niemand meer iets voor de kansen van Gommers gaf draaide de wedstrijd. Na met een kantbal de 4e game te hebben gewonnen was Gommers terug in de wedstrijd. Daarna was het Oostwouder die steeds meer achter de feiten aanliep. Uiteindelijk was het Gommers die met 4-3 zijn tweede Masterstitel opeiste.

Scylla feliciteert beide winnaars van harte met hun titel. De afgelopen dagen hebben weer eens laten zien hoe belangrijk de Masters zijn en wat een kwaliteit er geboden wordt. Het publiek heeft in Leiden, en via de livestream, kunnen genieten van toptafeltennis.

Op de foto: de top-vier bij de vrouwen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.