Nieuwsbericht

Tafeltennistop naar Masters in Leiden

Voor de vijfde maal op rij organiseert Scylla in samenwerking met de Nationale Tafeltennis Bond (NTTB) de Tafeltennis Masters. Van 6-8 januari is Leiden weer het podium voor de beste tafeltennissers van Nederland. Voorzitter Jan Vermaas is blij met het lustrum en trots op zijn vereniging Scylla. “Het is fantastisch om te zien hoe we er ieder jaar weer in slagen de toppers naar Leiden te krijgen, en het toernooi zich steeds verder ontwikkelt. Toen we er vijf jaar geleden instapten was het toernooi op sterven na dood”, zo blikt hij terug. “Daarna ging het snel bergopwaarts. Met onze prachtige locatie, het Scylla Tafeltenniscentrum, en de inzet van veel vrijwilligers en steun van onze sponsors zijn we erin geslaagd om het toernooi weer helemaal op de kaart te zetten”.

Twee jaar geleden startte de NTTB op initiatief van Scylla ook met de Jeugdmasters. Ook dit jaar vormt het weer een belangrijk onderdeel. De beste 12 jongens en meisjes komen op 6 januari naar Leiden om uit te maken wie de titel mee naar huis mag nemen. Bij de meisjes is Esmee van Marwijk een belangrijke troef van Scylla. “Dat is natuurlijk extra leuk voor ons thuispubliek“, aldus de voorzitter. “Esmee was vorig jaar dankzij een wildcard al een van de smaakmakers van het toernooi. Dit jaar heeft ze grote stappen gemaakt. In de eredivisie heeft ze het merendeel van haar partijen gewonnen, dus wie weet…” Makkelijk zal het niet zijn. Titelverdedigster Shuohan Men komt immers ook weer naar Leiden en is vastbesloten haar titel te prolongeren. Bij de jongens belooft het een open strijd te worden, met kanshebbers als Thomas Baart en Nolan Schultz.

Op 7 en 8 januari volgen de Masters voor de senioren. Dan strijden de beste 24 mannen en vrouwen voor de Masters-titel. Wie zijn dan de kanshebbers? Ook hier heeft Scylla enkele ijzers in het vuur. Bij de mannen wordt veel verwacht van Kazeem Nasiru (foto). De kersverse speler van Scylla heeft in de eredivisie grote indruk gemaakt, en is sinds oktober ongeslagen. Of dat genoeg zal zijn is de vraag. Ook Rajko Gommers en Ewout Oostwouder, beiden internationals en uitkomend in sterke buitenlandse competities, komen immers naar Leiden. Wellicht liggen er voor de organiserende vereniging nog grotere kansen bij de dames. Regerend kampioen Li Jao zal er dit jaar niet bij zijn. Als achtvoudig kampioene is zij teruggetreden. In de strijd voor opvolging hoopt Scylla op Kim Vermaas. Om de titel op te eisen zal zij echter de strijd aan moeten gaan met mede-international Britt Eerland en Yana Timina, afgelopen jaar nog verliezend finalist. Jan Vermaas lacht: “Natuurlijk hopen we bij Scylla, en ik ook nog eens als vader, dat Kim de finale haalt. Twee jaar geleden gebeurde dat ook tegen Li Jao. Toen zag je wat dat deed voor het toernooi. De zaal stond op z’n kop. Of dat dit jaar weer zal gebeuren? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Ik concentreer me vooralsnog op het toernooi als geheel. Daar komt nog het nodige bij kijken. Maar dankzij alle steun van vrijwilligers en sponsors, ook van de Stichting Topsport Leiden, heb ik er alle vertrouwen in dat het ook dit jaar een succes wordt. Leiden heeft een topsportklimaat en er zijn veel mensen die dit willen meemaken. Doe dat, zou ik zeggen. De toekomst is gratis, dus kom langs. Niet alleen op de finaledag zondag 8 januari. Ook de andere dagen bieden alles voor wie van goed tafeltennis wil genieten”.

Locatie: Scylla Tafeltenniscentrum, Voorschoterweg 6F, Leiden (naast Zwembad De Vliet)

Data: 6, 7 en 8 januari 2017, aanvang 11.00

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.