Nieuwsbericht

Koude kerstmis LSG IntelliMagic

In de landelijke meesterklasse kwamen de schakers van LSG IntelliMagic slecht voor de dag tegen HMC Calder. Het kreeg tegen de ploeg uit Den Bosch een harde thuisnederlaag te slikken: 3½-6½.

Het merendeel van de concurrentie bovenin de stand scoorde deze ronde ook niet al te best. Zo kwam voormalig landskampioen En Passant uit Bunschoten erg verzwakt op en mede daardoor overwintert LSG nog altijd op de derde plaats.

Het leek de Leidse equipe eerst mee te zitten, want na drie speeluren voorzag teamleider Henk Burg van HMC een kleine nederlaag of maximaal gelijkspel Dat zou dus allemaal een beetje anders gaan. De Leidenaars kwamen al snel op achterstand door een blunderende Rudy van Wessel tegen de Antwerpse meester Geert van der Stricht. LSG’er Jan Sprenger bracht een regelmatige remise binnen tegen grootmeester Twan Burg en prompt koos LSG’s talent Arthur Pijpers voor een risicovolle variant.

Hierna moest er opgebokst worden tegen een achterstand van twee bordpunten en dan gaat er weleens iets mis. Op het topbord kreeg Edwin van Haastert tegen grootmeester Martijn Dambacher een goede stelling, maar hij riep vervolgens met wat ongelukkige zetten de ellende over zich af en verloor. Michiel Bosman zou in die tijdnoodfase het enige volle bordpunt voor LSG binnenbrengen.

In de slotfase ging het op meer Leidse borden opnieuw mis. Zo kon LSG’s jeugdtalent Casper Schoppen zijn voordelige stand niet verzilveren tegen de vrouwelijke Azerbeidjaanse grootmeester Nargiz Burg-Umudova: remise. Ook Jan-Willem de Jong kwam na een gewonnen stand in een toreneindspel niet verder dan remise.
De verliespartij van Jelmer Jens zat er al een poosje aan te komen en Mark van der Werf kon zijn stukvoordeel niet verzilveren. Daarmee miste LSG anderhalf tot twee bordpunten in de eindstand.

BRON: Leidsch Dagblad