Nieuwsbericht

Koude kerstmis LSG IntelliMagic

In de landelijke meesterklasse kwamen de schakers van LSG IntelliMagic slecht voor de dag tegen HMC Calder. Het kreeg tegen de ploeg uit Den Bosch een harde thuisnederlaag te slikken: 3½-6½.

Het merendeel van de concurrentie bovenin de stand scoorde deze ronde ook niet al te best. Zo kwam voormalig landskampioen En Passant uit Bunschoten erg verzwakt op en mede daardoor overwintert LSG nog altijd op de derde plaats.

Het leek de Leidse equipe eerst mee te zitten, want na drie speeluren voorzag teamleider Henk Burg van HMC een kleine nederlaag of maximaal gelijkspel Dat zou dus allemaal een beetje anders gaan. De Leidenaars kwamen al snel op achterstand door een blunderende Rudy van Wessel tegen de Antwerpse meester Geert van der Stricht. LSG’er Jan Sprenger bracht een regelmatige remise binnen tegen grootmeester Twan Burg en prompt koos LSG’s talent Arthur Pijpers voor een risicovolle variant.

Hierna moest er opgebokst worden tegen een achterstand van twee bordpunten en dan gaat er weleens iets mis. Op het topbord kreeg Edwin van Haastert tegen grootmeester Martijn Dambacher een goede stelling, maar hij riep vervolgens met wat ongelukkige zetten de ellende over zich af en verloor. Michiel Bosman zou in die tijdnoodfase het enige volle bordpunt voor LSG binnenbrengen.

In de slotfase ging het op meer Leidse borden opnieuw mis. Zo kon LSG’s jeugdtalent Casper Schoppen zijn voordelige stand niet verzilveren tegen de vrouwelijke Azerbeidjaanse grootmeester Nargiz Burg-Umudova: remise. Ook Jan-Willem de Jong kwam na een gewonnen stand in een toreneindspel niet verder dan remise.
De verliespartij van Jelmer Jens zat er al een poosje aan te komen en Mark van der Werf kon zijn stukvoordeel niet verzilveren. Daarmee miste LSG anderhalf tot twee bordpunten in de eindstand.

BRON: Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.